SPLIT POD VODOM Automobili “plivaju”, ceste zakrčene, pala rekordna količina kiše

Snažna kiša koja od četvrtka ujutro pada na splitskom području potopila je više gradskih saobraćajnicama kojima dolazi do zastoja u prometu, a vatrogasne ekipe ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i prizemlja stambenih zgrada.

Splitski vatrogasci su do podneva imali 20-ak intervencija radi ispumpavanja vode iz podruma i prizemlja, a posebice su kišnim padavinama ugroženi južni dijelovi Splita, rekli su u splitskom Operativnom vatrogasnom centru.

Vatrogasci pozivaju građane na strpljenje u prometu, koji je otežan zbog vodenih bujica po cestama.

“Sve su službe na terenu i pomažu u sanaciji štete nastale uslijed enormne količine kiše koja od jutros pada u Splitu i okolici. Građane molimo za oprez i strpljenje, posebno u prometu”, objavili su iz Grada Splita ranije danas.

Prema prvim informacijama iz splitske policije, tri su kritična mjesta na gradskim saobraćajnicama ugrožena vodom – Ulica Sedam Kaštela kod Poljuda, raskrižje Ulice Brune Bušića i Dubrovačke te raskrižje Dubrovačke i Domovinskog rata.

U Ulici Matice Hrvatske voda je probila kroz tri šahta te se izlila na saobraćajnica, ali brzom intervencijom djelatnika Vodovoda i kanalizacije taj je problem za sad riješen, rekli su u splitskoj policiji.

Kako se vidi na snimkama i slikama, kiša je potopila saobraćajnica, tako da je ponegdje voda duboka i nekoliko desetaka centimetara. Zbog toga je brzo nastao prometni kolaps koji traje cijelo jutro. Na više mjesta vučna je služba izvlačila poplavljene automobile.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.