SPREMA SE OZBILJAN RUSVAJ Svi taksisti sa područja Zeničko-dobojskog kantona idu u generalni štrajk?!

“Ono što mogu sa sigurnošću reći da ćemo najvjerovatnije organizovati generalni štrajk svih taksista na području cijelog Zeničko-dobojskog kantona, jer ne vidimo drugačiji izlaz iz ove situacije”, istakao je Halač.

Zenički taksisti su ispred sjedišta Vlade ZDK održali mirni protest iskazujući time svoje dugogodišnje nezadovoljstvo.

Naime, ovakva odluka Udruženja ‘Zenica taksi’ uslijedila je nakon niza pokušaja da Kantonalna uprava za inspekcijske poslove riješi problem nelegalnog prijevoza putnika koji je postao unosan biznis za brojne građane Zenice.

Taksisti su se okupili prvo na platou ispred Željezničke stanice u Zenici, te su kolonom se oko 10 sati uputili prema zgradi Vlade kantona.

Član Upravnog odbora Udruženja ‘Zenica taksi’ Fikret Halač je kazao kako se pristunima obratila Mirsada Silajdžić, direktorica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, ali da prema njenom govoru neće doći do rješenja problema.

“Mirnim okupljanjem smo željeli poručiti Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove ZDK da nećemo mirno sjediti i gledati kako, sa sigurnošću tvrdimo, više od 50 vozila svakodnevno gradskim i prigradskim ulicama obavlja nelegalan prijevoz.

Dobili smo neka obećanja od direktorice za inspekcijske poslove, ali nemamo nikakvih naznaka da će se udovoljiti našim zahtjevima. Ono što mogu sa sigurnošću reći da ćemo najvjerovatnije organizovati generalni štrajk svih taksista na području cijelog Zeničko-dobojskog kantona, jer ne vidimo drugačiji izlaz iz ove situacije”, istakao je Halač – prenosi zenicainfo.