Sramotna poruka Ognjena Vranješa za BH Fanaticose

Ognjen Vranješ
Ognjen Vranješ

Tetovaža u crtama entiteta Republika Srpska, dijela Bosne i Hercegovine zalivenog krljvu najvjernijih sinova ove zemlje. Fanaticosi je Ognjenu Vranješu nikada nisu oprostili. Kažu i da neće.

Sukob je nastavljen i proteklih dana, a čini nam se da je fudbaler AEK-a i reprezentacije BiH otišao malo predaleko i da ovo što se trenutno događa nikome neće donijeti ama baš ništa dobro.

Nakon utakmice s Estonijom u Talinu, Vranješ je BHF-u poručio:

”Ha ha ha kako ste opasni”, uz imitaciju transparenta ”Persona non grata” koji su Fanaticosi posvetili Vranješu. Umjesto da stane na loptu kao primjer, kao uzor i idol mladima, on je nastavio u potpuno pogrešnom ritmu.

Pitanje je samo, šta je sljedeće i kako će se ovaj sukob okončati. Dok nam karavane prolaze i dok reprezentacije propušta jedno po jedno veliko takmičenje, navijači nam se prepiru s podivljalim Zmajem koji nema mjeru ni u čemu.

Ostaje nada da će novi selektor dovesti malo u red ove odnose koji nemaju smisla. Posebno ne u reprezentaciji gdje bi navijači i igrači morali biti povezani na jedan poseban način…