in

SRBI SE HVATAJU ZA GLAVU: Objavljena Arkanova najstrašnija fotografija do sada

Arkan je na kraju optužen za ratne zločine, ali nije izveden pred Tribunal u Hagu jer je 2000. godine ubijen.

Iz arhiva švedske policije, crnogorski portal „Antena M” je prvi od medija u regionu objavio fotografije Željka Ražnatovića Arkana, koje su snimile kamere opljačkane banke.

Kako je navela policija, u sastavu tročlane bande, koja je u septembru 1979. opljačkala banku u Švedskoj, bili su Željko Ražnatović Arkan, Karlo Fabijani i Slobodan Kole Kostovski. Prema podacima Interpola, Arkanova banda je tada u Švedskoj izvela dvije uzastopne pljačke – u Stokholmu i Geteborgu, a onda je pobjegla u Holandiju, gdje je u oktobra iste godine uhapšena.

Arkan je na kraju optužen za ratne zločine, ali nije izveden pred Tribunal u Hagu jer je 2000. godine ubijen.

– Za Karla Fabijanija mnogi tvrde da je u stvari Đovani di Stefano, koji se ranih devedesetih pojavio u Arkanovom društvu u Beogradu kao biznismen sumnjive reputacije, navodni vlasnik studija „Metro Goldvin Mejer” i tada popularnog Radio „Pingvina”.

Kostovski sada ima 66 godina. Rođen je u Novom Pazaru, a nastavio je s burnom karijerom bandita.

Holandski mediji su prošle godine objavili da je tokom izdržavanja robije u Brazilu poblegao s odsustva. Tamo su ga osudili na 19 godina zbog krijumčarenja kokaina, a Interpol je za njim raspisao crvenu potjernicu.

Svako jutro budi se u 4:30 sati kako bi svom mužu napravila doručak…

Parlamentarci Evropske unije hitno dolaze na granicu BiH: “Hrvatska krši ljudska prava, snimit ćemo situaciju!”