in

Srbijanski mediji brutalno napali Željka Komšića

Momčilo Krajišnik je jedan od najvećih zločinaca u historije Evrope

Vučićev tabloid “Informer” piše kako je član Predsjedništva BiH Željko Komšić kratko prokomentirao ulogu Momčila Krajišnika tokom rata u BiH nakon vijesti o njegovoj smrti, koja je saopćena jutros.

– Momčilo Krajišnik je jedan od najvećih zločinaca u historije Evrope. Ostat će upamćen kao potpisnik šest strateških ciljeva jedne genocidne politike – kazao je Željko Komšić.

– Njegova uloga u genocidu detaljno je obrazložena u presudama Haškog tribunala i o Krajišniku se ne može govoriti izvan konteksta tih presuda – zaključio je Komšić.

“Informer” navodi kako Komšić “očigledno ne zna, ili ne želi da zna, da Krajišnik pred Haškim tribunalom nikada nije osuđen za genocid”.

“Informer” očigledno zna, ali ne želi da zna kako Komšić u svojoj izjavi nije ustvrdio da je Krajišniku suđeno za počinjeni genocid. Komšić je kazao da će “Krajišnik ostati upamćen kao potpisnik šest strateških ciljeva jedne genocidne politike” te da se stoga o njemu ne može govoriti izvan konteksta presuda Haškog tribunala za počinjeni genocid.

Kako je uhapšen Momčilo Krajišnik: Prepoznali ga po obrvama