SRCE DA TI PUKNE Njegovi roditelji i sestra su stradali: “Pomozimo Bilalu da nastavi život!”

Ono što ne smijemo nikada zaboraviti je njegov sin Bilal, koji je ostao svima nama u amanet, da mu vratimo za sve dobro koje je Brada učinio za nas

Potaknuti teškim bolom i osjećajem tuge zbog posljednjeg tragičnog događaja, u kojem je smrtno stradao naš roditelj, član Upravnog odbora i koordinator za Vogošću i Ilijaš, Almir Brada Brkić, sa suprugom Lamijom i kćerkom Fatimom, želimo podjeliti javnosti veličinu onoga što je iza sebe ostavio naš profesor Brada, saopćilo je Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo.
Kako piše u saopćenju, kao roditelj i nesebični entuzijasta, svojim humanim djelima zadužio je sve nas da ne smijemo posustati u činjenju dobra i svega onoga što čini ljubav prema djeci i svim ljudima sa kojima živimo.

”Njegovo nesebično davanje u radu Vijeća roditelja bilo je za svaku pohvalu, bio je čovjek uvijek bio spreman pomoći drugima i prvi u svim humanitarnim akcijama. Ono što ne smijemo nikada zaboraviti je njegov sin Bilal, koji je ostao svima nama u amanet, da mu vratimo za sve dobro koje je Brada učinio za nas.

Zato tražimo od nadležnih ustanova, Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, da poduzmu sve aktivnosti kako bi naš Bilal dobio svu potrebnu njegu, nastavio život, iako sa bolom koji će vječno nositi sa sobom, bez svojih najmilijih, ali da ne oskudijeva u onom što mu život znači. Molimo sve medije za očuvanje novinarske etike i dostojanstva u izvještavanju o ovakvim i sličnim slučajevima, jer moramo misliti na one koji ostaju i kojima će vaši tekstovi uvijek biti dostupni i podsjećati na ono što se dogodilo”, saopćeno je.
Podsjećamo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak dogodila na autoputu u blizini Sarajeva, poginule su tri osobe. Nesreća se dogodila oko 8 sati.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.