Srednjoškolac iz Hrvatske u online nastavi dobio jedinicu iz tjelesnog

Iako brojčanog ocjenjivanja učenika nema najmanje do aprila, kako doznajemo, neki profesori ne štede s utjerivanjem discipline

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je jučer da u ovom trenutku oko 450.000 učenika i nastavnika u osnovnim i srednjim školama te njih oko 70.000 u visokom školstvu prati nastavu putem središnjih servisa CARNeta i SRCE-a, piše Jutarnji list.

Nastava se za najmlađi uzrast organizira putem televizijskog programa na HRT-u 3, a za srednjoškolce i na Sportskoj televiziji, te RTL-u 2. Materijali se plasiraju i na kanalima poput YouTubea, mrežnih stranica Škole za život, komunicira se preko grupa na Viberu, WhatsAppu, putem maila…

Život se za učenike i nastavnike preselio u virtualni svijet, nastava se uglavnom ne provodi u realnom vremenu (djelomično i kako bi se rasteretio sistem), a unatoč nacionalnom rasporedu, mnoge su se škole odlučile pridržavati svoga starog školskog rasporeda. Iako su svi učenici, nastavnici i roditelji s kojima je razgovarao Jutarnji list dali visoke ocjene ideji online nastave u izuzetno teškim vremenima, provedba je ipak daleko od idealne, dalo bi se zaključiti iz njihovih “šarenih” iskustava.

Iako brojčanog ocjenjivanja učenika nema najmanje do aprila, kako doznajemo, neki profesori ne štede s utjerivanjem discipline – jedan srednjoškolac na istoku Hrvatske dobio je čak jedinicu u online školi, i to iz tjelesne kulture.

“Profesor je postavio aplikaciju u koju je dijete trebalo poslati dokaz da je odradilo neke vježbe, odnosno izmjerilo puls. Kako to nije učinilo do predviđenog roka, profesor mu je dao ‘jedinicu’ u formi bilješke koja je ušla u e-dnevnik”, doznaje se od izvora bliskih tome učeniku.