in

ŠTA JE SRBIJI URADIO DONALD TRUMP?! Morao se oglasiti i Ivica Dačić, poludio je: Ovo je veliki minus za predsjednika SAD!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je predsjednik Alekasndar Vučić u Vašingtonu na najbrutalniji način odbio tačku 10, u kojoj se govori o međusobnom priznanju

U specijalnoj emisiji na TV Pink o pregovorima sa Prištinom u Vašingtonu, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkrio je da je dobio informaciju od srpske delegacije kako je predsjednik Vučić reagovao kada je video papir u kojem se od njega traži da prizna Kosovo.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je predsjednik Alekasndar Vučić u Vašingtonu na najbrutalniji način odbio tačku 10, u kojoj se govori o međusobnom priznanju.

Dačić je potvrdio da je papir sa tačkom 10 bio na pregovaračkom stolu.

“Iz Vašingtona sam dobio informaciju da je predsjednik Vučić na brutalan način odbio ovu tačku i da je jasno rekao da je ona za Srbiju neprihvatljiva, kao i da će se ponašati u skladu sa Ustavom Srbije”, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je ocijenio da prijedlog dokumenta koji su SAD danas ponudile Srbiji na pregovorima s Prištinom u Bijeloj kući, predstavlja “veliki minus” za američkog predsednika Donalda Trampa.

Dačić je na TV-Pink rekao da dokument sa 16 tačaka, u čijoj tački 10 se Srbija i Kosovo obavezuju na uzajamno priznanje, za Trampa predstavlja unutrašnjopolitički potez koji treba da mu pomogne u kampanji pred predsjedničke izbore u SAD 3. novembra.

“Taj prijedlog (sa uzajamnim priznanjem) je auto-gol Trampa. Ako ga je neko savjetovao ili je neko to uradio bez njegovog znanja, mislim da je ovo njegov veliki minus u kampanji. Šta Tramp dobija spoljnopolitičkim dogovorom koji je na štetu Srba?”, upitao je Dačić.

Ocijenio je da su Trampu na izborima “potrebni srpski glasovi”, dok Albanci u SAD glasaju za kandidata opozicionih Demokrata, Džozefa Bajdena.

Objavili su “slavnu” tačku 10 pod kojom će Srbija priznati Kosovo: Pročitajte šta su Amerikanci spremili

Završila prva runda pregovora u Washingtonu. Oglasio se Vučić