in ,

Šta Jusuf Nurkić radi dok Dule i Zmajevi krvare u Armeniji

Nurkić
Nurkić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a kao što ste već dosad morali čuti, za naš nacionalni tim nisu igrala dva najbolja igrača koje naša zemlja ima – Jusuf Nurkić i Mirza Teletović.

Stidi se Bosno i Hercegovino, ovo Emir Spahić nije zaslužio…

Dok je odsustvo Mirze Teletovića sasvim opravdano jer je kapiten konačno jedno ljeto odlučio posvetiti svojoj djeci, potpuno je neshvatljiv potez Juke Nurkića koji iako je naš najpotentniji igrač, očito ima neki problem sa sobom.

Dok se Teletović u nekoliko navrata obraćao javnosti moleći za razumijevanje, dok je kad god je stigao podržavao mlade lavove selektora Duška Vujoševića, Nurkića se ništa od toga nije ticalo. On je svoj odmor navodno povrijeđen, provodio mirno se pripremajući za novu NBA sezonu.

I neka je, ima pravo na to, ali zašto to otvoreno ne prizna? Zašto konačno ne kaže da ne želi igrati za reprezentaciju i da se Savez okrene drugim rješenjima… A ne ovako, vuče za nos sve ljude koji vole sport i ovu zemlju bez trunke obraza i barem onog djelića sportskog duha.

Nije dakle problem što Nurkić ne igra. Ne mora igrati niko kome je mrsko, problem je što nema petlju da kaže zašto ne igra, zašto mu se ne oblači dres reprezentacije čak i kad u Savezu više ne sjedi niko od onih koji su mu smetali. Otvoreni su ti putevi Jusufe, dok Dule i Zmajevi krvare po košarkaškim provincijama, lijepo bi bilo barem da si sjetio čestitkom. Ali ni to nisi. Možda smo opet krivi mi koji od tebe previše očekujemo.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Sjajni Enis

Zaboravljeni snimak: Znate li da je Enis nastupa na izboru za pjesmu Eurovizije?

Dodik i Govedarica

Dileme više nema: Republika Srpska ide u novi referendum