ŠTA SE DEŠAVA U KONJICU? Građani prestravljeni, dramatičan apel iz MUP-a

Događaji Posljednje

Drugi dan je od stravičnog ubistva koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu, a hladnokrvni i višestruki ubica Edin Gačić (43) nalazi se i dalje na slobodi! – Službenici Policijske uprave Konjic, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, i danas vrše temeljitu istragu i pretražuju teren, a u svrhu pronalaska počinioca krivičnog djela – izjavio je, kako ga citira Avaz , predstavnik za javnost MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Sinoć su se na društvenim mrežama širile razne dezinformacije o tome da se ubica Edin Gačić krije u pojedinim centralnim dijelovima grada Konjica te se povodom te situacije oglasio zamjenik komandira Policijske uprave Konjic Mirza Rožajac.

“Molim sve ljude koji žive na području općine Konjic da ne šire lažne vijesti i siju dodatnu paniku i strah koji je dovoljno prisutan i opravdan. Ako već vidite sumnjivu osobu, obratite se Policijskoj stanici Konjic na broj 122 ili 036/730-337 i anonimno prijavite to što ste vidjeli ili čuli. Širenjem dezinformacija po društvenim mrežama nikome ne činite uslugu, naprotiv, otežavate rad policije!

Portparol MUP-a HNK je povodom iznošenja dezinformacija pojedinih portala o jučerašnjem stravičnom ubistvu kod Konjica pozvao sve medije da sarađuju s policijom MUP-a HNK, a sve u cilju dobrobiti zajednice. Podsjećamo, nakon jučerašnjeg stravičnog ubistva Sauda Sultanića (39) u mjestu Podorašac kod Konjica višestrukom ubici Edinu Gačiću se gubi svaki trag.

Leave your vote