in ,

ŠTA SE DEŠAVA U VRANDUKU?! Katastrofa nezapamćenih razmjera, pa kako je ovo moguće?

Kilometarske kolone teretnih vozila s proizvodima koji se plasiraju na domaće, ali i evropsko tržište satima stoji u Vranduku zbog izvođenja radova u tunelu.
Privreda iz dana u dan trpi veliku štetu, a izvođač radova, prema riječima naših sagovornika, neozbiljno je pristupio ovom projektu.

Stotine kamiona u smjeru Doboja, a onda stotine u smjeru Sarajeva, kod tunela Vranduk svakodnevno čekaju pa i do tri sata kako bi nastavili svoj put transporta proizvoda do klijenata i konzumenata. Štete su ogromne, kako finansijski po privrednike, tako i na kraju za kupce koji kupovinom u supermarketima ne tako rijetko kupuju pokvarenu robu. Jednostavno, nije moguće izbjeći štetu.
U razgovoru za Klix.ba član Biznis centra Jelah – Tešanj i vlasnik firme Madi iz Tešnja Edin Jabandžić smatra kako je sramota da država kao što je BiH sebi ovo dopušta, ali i da privrednici već neko vrijeme trpe veliku štetu zbog kolona.

“Ovo je velika šteta za bh. privredu koja se ogleda u direktnom i indirektnom smislu. U direktnom smislu, ako imate firmu koja ima 160 voznih jedinica, kao što je slučaj u Madiju, i koje svakodnevno voze robu do kupaca i satima čeka u oba smjera, možete li zamisliti o kolikim troškovima se radi? S druge strane, indirektna šteta je što od nas pravi neozbiljnu državu i sistem”, govori Jabandžić.

NISU NIŠTA ČEKALI Policija iz Tešnja hrabrom reakcijom u Jelahu otklonila veliku opasnost po građane!

Bosanac Haris među najboljim studentima na prestižnom MIT fakultetu u Americi!