Šta se krije iza puštanja Amira Zukića iz zatvora

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić pušten je da se brani sa slobode u predmetu Bosna nakon što je Ustavni sud BiH na svojoj posljednjoj sjednici utvrdio da su Zukiću narušena ljudska prava, nakon čega je uslijedio zahtjev odbrane na njegovo puštanje na slobodu, što je Općinski sud u Sarajevu danas i odlučio.

Bosanac u Švicarskoj: Popiti kahvu ovdje i popiti kahvu u domovini – luksuz i rutina

Tako je jedna od prvih violina SDA uspjela u svojoj nakani da sistemu pokaže zube i izbori veliku pobjedu. Jedino tako se može ocijeniti ovakav rasplet koji na najbolji mogući način ilustruje dvije pojave u našem društvu.

Uvijek isto

Prva je snaga SDA – u slučaju u kojem se Zukiću na teret stavljaju tako ozbiljna krivična djela, problem nije eventualni uticaj na svjedoke i sve ono što slobodni sekretar SDA sada može uraditi.

Druga je poroznost pravosudnog sistema. Na ovaj način još jednom je institucija Ustavnog suda privukla pažnju kao neko na koga SDA, očito ima uticaj u donošenju odluke jer skoro svi zahtjevi prema ovom Sudu u proteklih nekoliko godina išli su u prilog ovoj stanci.

Sve ovo će se kao i obično zaboraviti pa će za nekoliko dana obični čovjek u BiH pričati o nacionalizmu i ostalim budalaštinama. A Amir će se vjerovatno odbraniti sa slobode. Sad su mu svi putevi da kupi svoju nevinost otvoreni. Bravo državo.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.