Šta se to sinoć događalo na Trgu Krajine? Policija je danas poslala krivične prijave protiv grupe “Pravda za Davida”
Prilikom okupljanja članova grupe „Pravda za Davida“, sinoć na prostoru Trgu Krajine u Banjoj Luci, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od određenog broja lica, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Kako dodaju, policija je preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će “protiv svih učesnika navedenog događaja za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”.

Članovi grupe „Pravda za Davida“ okupljaju se već osam mjeseci na glavnom banjalučkom trgu tražeći da se riješi slučaj stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.
Na svom blogu banjalučki novinar Slobodan Vasković objavio je jučer kako su određene osobe došle na Trg Krajine kako bi isprovocirale Davora Dragičevića i naveli ga da se fizički sukobi s njima.

“Davor Dragičević se nije dao isprovocirati, prošetao je do Palate, potom se zajedno sa grupon građana vratio na Trg i skup je okončan kao i uvijek: Mirno i Dostojanstveno”, napisao je Vasković na svom blogu.

Davor je potvrdio da je do napada došlo, te da će podnijeti prijave protiv napadača.
“To su njihove provokacije. Šalju svoje majmune. Podnijet ćemo prijavu protiv njih. Milicija ne reaguje, pa moramo podnijeti prijave”, rekao je kratko za Radiosarajevo.ba Davor Dragičević.