in

Stočar iz sela kod Prijepolja u štali zatekao užasan prizor: Krava se tresla i ispuštala strašne krike, pa ubrzo uginula!

Stočara Eska Poturka iz sela Zavinograđe kod Brodoreva, u štali je dočekao nesvakidašnji prizor. Tri krave, od kojih je živio, pretpostavlja se da su otrovane.

– Popodne sam dovezao sjeno, kako bi jele i sve je bilo u redu. Uveče kad sam došao jedna krava se tresla i ispuštala strašne krike, ubrzo zatim je i uginula. Druga je u jako lošem stanju, takođe se neprestano trese i vidi se da se strašno muči. Treću smo jedino uspjeli da spasimo. One ne idu na ispašu, već im ja donosim pokošenu travu. Pretpostavljam da su tako pojele neki otrov, ova koja je preživjela vjerovatno je pojela manje – rekao je Esko za RINU.

Kako kaže, one su mu bile jedini izvor prihoda i ovaj događaj je veliki udarac na njegov kućni budžet. Ono što je takođe problem, jeste neškodljivo uklanjanje ove mrtve životinje.

– Opština je dužna da obezbijedi rovokopač, i svi troškovi uklanjanja idu na njen račun. Pomoći ćemo i domaćinu koliko je to u našoj moći. Samo ukoliko su krave zaražene, sa dokazom o tome isplaćuje se šteta u iznosu od 30 odsto – izjavio je Zoran Despotović član Opštinskog vijeća zadužen za poljoprivredu.

Opsijedaju kuću srpske Baba Vange: Hiljade ljudi danima čeka u kilometarskim kolonama da ih misteriozna proročica primi!

EU pozvala Rusiju da se suzdrži od intervencija u Bjelorusiji