Stockholm

Stockholm: Sredinom februara forum u BIZ-u

Posljednje Vijesti

Bosanska islamska zajednica Stockholm organizuje sredinom februara forum, a cilj ovogodišnjeg foruma je primarno da se džemat upozna sa radom TTB-a (Transport Tjänst och Begravning) koje pripada BIZ Stockholm i da mu se da mogućnost da postavi pitanja vezana za TTB.

Njegova djelatnost pokriva skandinavske zemlje i u velikoj mjeri uključuje vožnju dženaza u domovine umrlih (uglavnom BiH, Sandžak i ostale balkanske zemlje, a povremeno i tzv. arapske zemlje), saopšteno je iz BIZ-a u Stockholmu.

Na početku foruma radna grupa koja je ispred Upravnog odbora zadužena za razvoj TTB-a će prvo predstaviti TTB kroz jedno kraće izlaganje, iznijeti šta i kako se radilo 2017. godine sa osvrtom na rad proteklih godina. Džematlije će imati priliku postavljati pitanja i uključiti se u otvorenu diskusiju sa radnom grupom.

Osim fokusa na TTB, džematlije će imati priliku da razgovaraju sa Upravnim odborom u svojoj cijelosti i da međusobno diskutuju sva druga pitanja koja su važna za rad i razvoj džemata.

Forum je otvorenog karaktera, ali radi bolje pripreme, ukoliko se od Upravnog odbora traže konkretni odgovori na određena pitanja, molimo vas da sve svoje upite i prijedloge pošaljete do 1. februara na [email protected] ili u prostorijama Zajednice predate kovertu sa pitanjima Asimu Repuhu ili Merzuku ef. Hadžirušidoviću, saopđteno je.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.