in ,

Stranka iz BiH napala Željka Komšića zbog šurovanja sa Čedom Jovanovićem: “On budi strah u glasačima!”

Željko Komšić i Čedomir Jovanović
Željko Komšić i Čedomir Jovanović
Nakon što je lider Liberalno demokratske partije i dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine Čedomir Jovanović, svojim prisustvom na konvenciji DF-a i GS-a dao otvorenu podršku kandidaturi Željka Komšića na mjesto člana Predsjedništva BiH, Naša stranka se dopisom požalila Savezu liberala i demokrata za Evropu (ALDE) i Mreži liberalnih stranaka jugoistočne Europe (LIBSEEN).

U pismu ističu da Demokratska fronta nije liberalna stranka te naglašavaju da je Komšić ni manje ni više nego nacionalista.

“Demokratska fronta nije liberalna stranka i kampanja gospodina Komšića sadrži aluzije nacionalističke propagande koja budi strah u glasačima”, navodi se.

Također u protesnom pismu Naša stranka, istovremeno se žali što nije dobila podršku od evropskih liberala ali i traži od istih da ne ometaju višestranačke odnose na Zapadnom Balkanu.
“Do sada se nismo sreli ni sa čim sem sa podrškom od naših partnera iz ALDE-a i ne tražimo od vas da ometate višestranačke odnose na Zapadnom Balkanu. Kako god, samo želimo da formalno izrazimo naše nezadovoljstvo nedostatkom podrške sa kojom smo suočeni od naših kolega liberala iz Srbije kao jedina efikasna aktivna liberalna stranka u BiH”, stoji u pismu – prenose Vijesti.ba.

Srbija na nogama, javnost zgrožena: Sergeju Trifunoviću otkrio bolnu istinu, osramotio je i ponizio Aleksandra Vučića!

Za sve je kriv Vučićev veliki državnik: Nadomak Beograda otkrivena 744 leša kosovskih civila, do danas niko nije odgovarao za gnusan zločin