in ,

STRAŠNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA Čuvena bh. voditeljica pretrpila užas: Molila sam Boga…

Maja Miralem u subotu navečer preživjela je vjerovatno najteže trenutke u svom životu. Na magistralnom putu M-5 Sarajevo – Pale doživjela je saobraćajnu nesreću dok se s kolegicom Lejlom Durmo vraćala sa Jahorine.

Veliki šok

Neposredno nakon nesreće urednica i voditeljica BHT 1 je rekla za Avaz.ba:

– Vozila sam ispod dozvoljene brzine, 45 kilometara na sat, vozilo je bilo ispravno i mi smo bile najnormalnije. U jednom trenutku vidjele smo idiota, kako drukčije nazvati čovjeka za kojeg ću poslije saznati da je vozio s oko dva promila alkohola u krvi. Udario nas je tolikom silinom da smo se počele okretati i sami Bog nas je spasio što nismo završile u provaliji, koja se nalazila pet metara od mjesta gdje smo se mi zaustavile.

Maja je još pod velikom šokom, a jučer je u ekskluzivnoj ispovijesti za „Dnevni avaz“ govorila o strahovima i traumama koje je sa sobom donijela ova saobraćajna nesreća. Dok nosi okovratnik, u bolovima, govori nam kako je jedna od rijetkih koji su imali sreće.

– Dobro sam prošla. Što se tiče fizičkih posljedica, to su kontuzija vrata i nesnosna glavobolja, ali mnogo su teže ove psihičke posljedice koje sam doživjela. Mislim da neko vrijeme neću sjedati za volan – kaže Maja i dodaje da je ona uvijek bila savjestan vozač.

Nasreću, ubrzo se vratila poslu koji toliko voli, pa je to spašava od toga da ne misli stalno na nesreću i tu noć.

– Uvijek sam se bojala vozača oko mene i ta mi se bojazan, nažalost, ostvarila. Ovih dana, kada je prvi šok nestao, slike su mi se počele vraćati – iskrena je Maja.

Ogroman strah osjetila je kada je samo četrdesetak metara dalje ugledala provaliju te je tada ustvari shvatila šta se moglo desiti. Još pokušava složiti kompletnu sliku nesreće, kao i slijed događaja.

Molila sam Boga…

– U tom trenutku ti se čini da gledaš smrti u oči, jer naprosto ti nailazi vozilo nevjerovatnom brzinom, i u tom trenutku gledaš bilo koji manevar da napraviš da izbjegneš… Što sam i uspjela, ali se tada auto, nošen inercijom, počeo okretati te sam samo molila Boga da se zaustavimo – prisjeća se Maja.

Nakon nesreće na svom Facebook profilu oglasila se potresnom objavom i fotografijama s mjesta događaja. Kaže da joj nije potreban publicitet, već da samo želi apelirati na građane i da se učini nešto povodom ovog sve većeg problema.

– Motiv mi je bio da se konačno nešto poduzme u ovoj zemlji, da se zakonska regulativa uredi na takav način da te ubice na cesti ne bi nas sve ugrožavale. Da mi ne budemo kažnjeni zbog ovakvih vozača koji sjednu za volan pod utjecajem alkohola i čega sve ne – ističe Miralem.

Smrskan automobil

Maja nam govori da je zahvalna što je uspjela izaći živa iz smrskanog automobila.

– Dok se zakon ne riješi na adekvatan način i dok se ti nesavjesni vozači ne dovedu u takvu situaciju da im se samo jednom može desiti da nekome ugroze život, dok im se trajno ne oduzme vozačka dozvola, do tada mi moramo misliti i za sebe i za druge u saobraćaju – poručuje Miralem.

– Niko nije mogao vjerovati da smo Lejla i ja iz automobila izašle žive – dodaje Maja.

VIDEO: Autom udario majku i dijete na pješačkom prelazu, pa je dječak nasrnuo na njega

Pitao može li djetetu dati ime Bosna, pročitajte odgovor Islamske zajednice