Strava u Slavoniji: Očeva ljubavnica tjerala 14-godišnju djevojčicu na prostituciju

Prije nekoliko godina u Slavoniji je otkriven gnusan slučaj podvođenja i seksualnog iskorištavanja 14-godišnje djevojčice.

Očeva ljubavnica i njen prijatelj su obmanom i prevarom vrbovali tada 14-godišnjakinju znajući da je dijete i da živi u nesređenim obiteljskim i materijalnim prilikama.

Namamili je pričom da će raditi kao hostesa

Žena joj je rekla da može zaraditi 500 kuna radeći kao hostesa u Vukovaru i da joj taj posao ona može osigurati te je potom pozvala na kafu. Kada je sjela u njen auto, suprotno dogovorenom odvezla je u stan svog prijatelja. Tamo je došao muškarac s kojim je morala imati spolni odnos, za što joj je platio 500 kuna. Od tog iznosa 100 kuna morala je dati očevoj partnerici.

Desetak dana kasnije žena je djevojčicu ponovno odvezla u isti stan istom klijentu. Cijelo joj je vrijeme govorila da će od tog čovjeka dobiti mobitel i razne druge darove. Zlostavljanje je trajalo od početka 2014. do aprila 2014.

Zatvorske kazne

Očeva ljubavnica i njen prijatelj, koji su djevojku naveli na pružanje seksualnih usluga, u međuvremenu su pravomoćno osuđeni. Ona je dobila 2 godine zatvora, a on jednu. Muškarac koji je imao spolni odnos s 14-godišnjakinjom dobio je tri godine i deset mjeseci zatvora.

Sada, prema nepravomoćnoj presudi koju je nedavno donio osječki sud, svojoj žrtvi moraju platiti i odštetu. Ako presuda postane pravomoćna, moraju joj isplatiti 143.650 kuna s kamatama.

Tražila odštetu od 210.000 kuna

Sud je presudu objasnio činjenicom da je tužiteljica bila osoba s nepunih 15 godina te utvrđenom ispodprosječnom inteligencijom, slabom sposobnosti apstraktnog mišljenja i zaključivanja, što je sve rezultiralo zastojem u emocionalnom i socijalnom razvoju, a sve je dodatno bilo potencirano nepovoljnim uvjetima odrastanja u disfunkcionalnoj obitelji.

Ipak, žrtva nije uspjela dobiti iznos odštete koji je tražila – 210.000 kuna. Za pretrpljeni strah sud joj nije dosudio 40, već 10 tisuća kuna, dok je kao naknadu za tzv. umanjenje životnih aktivnosti umjesto traženih 70 dobila 30 tisuća kuna. Kao naknadu za povredu časti, ugleda, dostojanstva i slobode sud je prihvatio iznos koji je navela u tužbi – 100.000 kuna.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.