in ,

Stravična nesreća: Poginulo 29 Nijemaca, a 27 ih povrijeđeno

U udesu autobusa, koji je na portugalskom ostrvu Madeira prevozio njemačke turiste, 29 ljudi je poginulo, a 27 povrijeđeno, prenio je Rojters najnovije podatke.

Autobus, u kome su bili vozač, turistički vodič i 55 turista iz Njemačke, prevrnuo se u srijedu u 18.30 na strmoj padini nakon što je na krivini sletio sa puta i udario najmanje u jednu kuću u naseljenom mjestu, rekao je gradonačelnik Funčala Filipe Souša za kablovsku stanicu SIC.
Potpredsjednik regionalne vlade Madeire Pedro Kalado je na pres konferenciji kazao da su povrijeđeni, uključujući portugalskog vozača i lokalnog vodiča, prevezeni u lokalnu bolnicu.

Portugalski premijer Antonio Košta je na Twitteru napisao da je uputio saučešće njemačkoj kancelarki Angeli Merkel. “Sa velikom žalošću sam primio vijesti o ovom tragičnom događaju u Madeiri”, napisao je on.

Portparol Merkelove Štefen Zajbert izjavio je da su “užasne vijesti stigle iz Madeire”.
“Mi smo u najdubljoj žalosti zbog svih onih koji su izgubili život u udesu autobusa”, napisao je Zajbert na Twitteru i dodao: “Naše misli su s povrijeđenima”.

On je naveo i da je njemačka vlada uspostavila posebnu telefonsku liniju za ljude zabrinute zbog članova svojih porodica.

Vlasti su saopštile da istražuju uzrok nesreće, navodi AP.

POJAVIO SE NOVI SNIMAK Manchester City sinoć drastično oštećen

SVAKA ČAST, ĐOKOVIĆU! Pitali ga za Notre Dame, a on dao neočekivan odgovor i oduševio SVE MUSLIMANE