Suad izašao iz zatvora, pa pretukao maloljetnu kćer: Njenom glavom je razbio ogradu

“Kćer mi je ispričala da ju je otac počeo mlatiti u kući i udarati joj glavom o zid, zbog čega je skočila preko balkona”

Policiju sam molila više od sat vremena da mi spase djecu od pijanog bivšeg muža zlostavljača koji je uvjetno pušten iz zatvora da bi bio s njima dok sam ja u bolnici.No prije nego su napokon izašli na intervenciju, premlatio je moju 14-godišnju kćer, davio je, bacao je po ulici i glavom nabijao u zid. Cijelo to vrijeme njen je sedmogodišnji brat, dječak s autizmom, vrištao i plakao od užasa, govori nam Edina D. F. (42) iz bolničke postelje u Kliničkoj bolnici Merkur.

Bivši policajac, prijetio ubojstvom tetama u vrtiću, zlostavljao suprugu…

Edina je prije nekoliko dana imala tešku ginekološku operaciju tumora, a proteklih dvije godine njezin bivši suprug Suad F., kaže Edina, služi u gospićkom zatvoru kaznu jer je prijetio ubistvom tetama u vrtiću koji pohađa njihov sin. Prije toga, kaže Edina, ovaj bivši policajac bio je u zatvoru zbog obiteljskog zlostavljanja.

“Osuđen je jer je mene zlostavljao, a djeca su tome svjedočila. Jednom mi je sjedio na leđima i držao nož pod vratom, a naša je kći urlala i preklinjala ga da ne zakolje mamu. Moj bivši suprug je i teški alkoholičar, sva djela je počinio u pijanom stanju i sudski mu je određena mjera za obvezno liječenje od alkoholizma – priča Edina.

Kada je saznala da mora na operaciju, kaže ova žena, nadležni centar za socijalnu skrb predložio je da se zatraži uslovno otpuštanje oca iz zatvora i da on čuva djecu dok je majka u bolnici. I prije toga, kaže Edina, on je imao pravo viđati djecu i ona ih je vodila jednom mjesečno u zatvor ocu u posjetu.

‘Do sada je uvijek tukao i zlostavljao samo mene’

“Nisam se protivila odluci centra da ih on čuva vjerujući da djecu neće dirati, jer je uvijek tukao i zlostavljao samo mene, njih nije nikada. No kada sam shvatila da u petak poslijepodne negdje pijan hoda okolo s mojim sinom koje je dijete s posebnim potrebama, znala sam da će se nešto loše dogoditi. Zato sam počela preklinjati policiju da pomognu, ali nisu me ozbiljno shvatali – priča Edina koja je u petak iza 13 sati uporno pokušavala dobiti bivšeg supruga na mobitel.Vidjevši da se on ne javlja, i znajući njegove navike i karakter, oko 17 sati je alarmirala policiju. U međuvremenu je nazvala kćerku rekavši joj da odmah ide kući iz škole, a kada je vidjela da je policija ne shvata ozbiljno, onako operisana je iz bolničkog kreveta uletjela u taksi i krenula put svoje kuće u zagrebačkom Petruševcu.

‘Mlatio je kćer. Njenom glavom je razbio jednu dasku na ogradi’

“Stigla sam iza 18 sati, istodobno kad i policija. Kćer mi je ispričala da ju je otac počeo mlatiti u kući i udarati joj glavom o zid, zbog čega je skočila preko balkona. On je skočio za njom i nastavio je šakama mlatiti. Otrgnula se i pobjegla u komšijino dvorište gdje ju je sustigao, nastavio tući, strgnuo joj majicu i grudnjak. Mlatio ju je onako golu pred svima na ulici, a njezinom je glavom razbio jednu dasku na ogradi. Svi su gledali, nitko nije pomogao, samo su pozvali policiju. Kćer i sina mi je na kraju u svoju kuću sklonila jedna komšinica – priča Edina.

Njezina kći H.F. zbog ozljeda je hospitalizirana u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a pijanog Suada, kaže Edina, policija je privela i odvela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Prije toga im je, kaže, pokušao pobjeći u njezinom automobilu koji je alkoholiziran vozio cijelo poslijepodne dok je njegov sin, dječak s autizmom, bio s njim.

Iz PU zagrebačke potvrdili su da su intervenisali zbog porodičnog nasilja.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.