in

Sud u Tuzli Safetu Pjaniću oduzeo 100 hiljada eura!

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom su u prostorijama Kantonalnog suda u Tuzli, preuzeli 103.300 eura koji su, prema presudi ovog suda, trajno oduzeti u krivičnom predmetu protiv Safeta Pjanića.

Optuženi je proglašen krivim prema članu 342. KZ FBiH (organizovani kriminal), te mu je trajno oduzeta nelegalno stečena imovinska korist.

Ovaj novac službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom će uplatiti na račun ove agencije za posebne namjene, a naknadno će biti uplaćen u budžet Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove agencije.

Podsjećamo, Kantonalni sud Tuzla potvrdio je u decembru prošle godine optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv šest odgovornih osoba u fabrici obuće Fortuna Gračanica. Optužnicom se Safet Pjanić (60), generalni direktor Fortune i jedan od osnivača firme Fortex tereti da je organizirao i rukovodio grupom koja se bavila organiziranim kriminalom u oblasti privrednog kriminala i korupcije.

U deset tačaka optužnice se navodi da su članovi ove grupe, u periodu dužem od 8 godina, od 2009. do 2017. godine, zajedničkim i planskim djelovanjem osnivali paralelna i vezana privredna društva kako bi koristili sve potencijale i poslovne veze dioničkog društva Fortuna.

Milorad Dodik prodaje avion u vlasništvu RS, cijena s 1,5 miliona vrtoglavo spala na 318.000 KM

Milorad Dodik prodaje avion u vlasništvu RS, cijena s 1,5 miliona vrtoglavo spala na 318.000 KM

Dragan Čović

Čović oštro reagovao zbog Ugovora s Islamskom zajednicom