Supruga glumca Toma Hanksa progovorila o nuspojavama koje je pretrpjela zbog liječenja od koronavirusa!

Rita Wilson, supruga glumca Toma Hanksa, progovorila je o iskustvu liječenja od koronavirusa. Ona je u emisiji “CBS This Morning” voditeljice Gayle King upozorila na ekstremne nuspojave koje je pretrpjela zbog liječenja.

Wilson je u emisiji prenijela svoje iskustvo s Hlorokinom, lijekom koji se inače koristi u borbi protiv malarije, a za koji mnogi tvrde da pomaže u borbi protiv koronavirusa, piše Huffpost.

Otkrila je kako je njoj i suprugu ponuđen ovaj lijek tokom boravka u Australiji, kada su oboje ustanovili da su pozitivni na koronavirus.

Wilson tvrdi da joj je ovaj lijek prouzrokovao i esktremne nuspojave. Nakon konzumiranja Hlorokina je, kaže, osjećala mučninu, vrtoglavicu i slabost u mišićima.

“Svi moramo biti vrlo obazrivi u vezi s ovim lijekom jer u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću tvrditi koliko je zapravo efikasan u borbi protiv koronavirusa”, tvrdi glumica.

Wilson i Hanks bili su među prvim holivudskim zvijezdama koje su objavile da su pozitivne na koronavirus, a nakon oporavka i mjesec dana provedenih u Australiji, par se nedavno vratio u SAD. Nakon toga odlučili su svoju krv donirati za daljnja istraživanja, u nadi da će njihova antitijela biti upotrijebljena za razvoj vakcine.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.