Sve je pod vodom… Dijelove SAD pogodio snažan uragan, snimci nevremena su apokaliptični

Globus Posljednje

Uragan Sally, koji je jučer pogodio alabamsku obalu Meksičkog zaljeva kao uragan druge kategorije, donio je velike poplave uz jake vjetrove.

Na granici Floride i Alabame u četiri sata palo je kiše koliko inače padne u četiri mjeseca, a vjetrovi su se ubrzali i pušu 165 kilometara na sat.

Sally je zahvatio kopno u Gulf Shoresu u Alabami i kretao se prema granici Alabame i Floride brzinom od 5 km/h.

Službenici diljem juga zemlje pozvali su stanovnike nižih područja da se sklone od vjetrova i kiše. ali nekima je polagani dolazak uragana Sally oživio uspomene iz djetinjstva na prošle oluje kad su iz prve ruke svjedočili moći prirode.

Thomas Harms promatrao je kako se valovi zalijeću u općinski mol Fairhope i prisjetio se prošlih oluja. Kao dijete išao je s djedom dočekivati oluje, a sad je isto učinio i sa svojim sinom.

“To na neki način malo uklanja strah i pomaže vam razumjeti i opasnosti. To sam nekako prenosio sinu čineći isto kao nekad”, rekao je Harms. Drugi su mu se pridružili na molu kako bi pratili oluju koja dolazi.

U okrugu Escambia, koji uključuje Pensacolu, najmanje 377 ljudi spašeno je iz poplavljenih četvrti.

Očekuje se da će šteta doseći između dvije i tri milijarde dolara, rekao je Chuck Watson iz centra Enki Research, koji prati tropske oluje i predviđa troškove njihove štete.

Leave your vote