Svečanost u džematu u Minneapolisu

Svečanost u džematu u Minneapolisu

Dana 21. aprila 2018 godine u džematu ICBMN, Minneapolis upriličene su druge po redu hatme. Na ovoj svečanosti pored imama domaćina, prof.J asmin ef. Suljkanovića, prisustvovali su imami hfz. Nermin ef. Spahić i Sulejman ef. Čaušević. Na ovoj svečanosti je prisustvovao veliki broj gostiju iz drugih gradova: Chicago, Des Moines, Rochester i Waterloo, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

U džematu ICBMN-Minneapolis sve je veći broj učača Kur’ana, odnosno generacije mladih momaka i djevojaka kao što su ovi danas. Želimo čestitati mektebskim polaznicima što su ustrajali, marljivo radili i rješavali zadatke koji su pred njih postavljali u različitim periodima njihov imam Jasmin Suljkanović i njegova hanuma Nelfida Suljkanović. Molim uzvišenog Allaha da ih za to obilato nagradi.

U džematu ICBMN nam je želja da sve aktivnosti dignemo na veoma visok nivo. Samim tim hatme koje organiziramo, postaju svečanosti koje svako pamti a posebno polaznici mektebske nastave. Ovo je jedna izuzetna generacija učenika te na ovaj i sličan način želimo da im poručimo koliko je to veliko i važno što su postigli.

Naravno, bilo je trenutaka kada su mislili da je nemoguće, da je preteško, ali hvala Allahu uvjeriše sebe, a i nas, da je svako djelo radi Uzvišenog moguće djelo. Allah zaista olakšava vjernicima koji su na ispravnom putu, a nema ispravnijeg puta od onoga kojim nas Kur’an vodi. Ove godine osam polaznika mektebske nastave je proučilo osam hatmi a oni su:

Mirnesa Delić
Alma Turnadžić
Adnan Ožegović
Elmedin Džonlagić
Armin Durgutović
Amin Mustafić
Armin Jasenac
Hamdija Mustafić

Nakon programa koji su izvela djeca svršenici hatme, prisutnima se obratio gost predavač Sulejman ef. Čaušević sa prigodnim predavanjem povodom ove svečanosti.

Ovo je još jedan izuzetan primjer i pokazatelj svima da se rad i trud isplati, te da svaki roditelj treba da ulaže u svoju djecu i time doprinesu očuvanju naše vjere i našeg Bošnjačkog identiteta ovdje u dijaspori. Ovo je ujedno i poziv svima koji do sada nisu, da svoju djecu upišu i aktivno se uključe u Školu islama, vikendom u Džematu ICBMN, saopćeno je.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.