in ,

Svima je za oko zapao jedan detalj: Potpuni haos u Sarajevu, sijevaju nikad teže optužbe!

Komšić, Izetbegović i Konaković
Komšić, Izetbegović i Konaković

Demokratska fronta i SDA su se oglasila saopćenjem, a odmah je reakcijom uzvratio i Elmedin Konaković.

Demokratska fronta u saopćenju navodi da je ”dobro što je Konaković (Elmedin) konačno priznao da je iz budžeta Kantona Sarajevo ukrao 50 hiljada maraka”.

Konaković odgovara da je zbunjen njihovom reakcijom.

“Nisam uspio dešifrovati šta su zapravo htjeli kazat’, meni izgleda da u saopštenju fali dio teksta”, naveo je Konaković.

”Ugovor o javnoj nabavci zaštitnih maski u ime civilne zaštite potpisao je Kemal Cacan koji je na mjesto direktora delegiran kao kadar prethodne parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo a današnje opozicije Naroda i pravde”, naveli su jučer iz SDA.

Nakon toga je saopćenjem reagovao i DF.

“Povodom prozivki predsjednika stranke Naroda i Pravda Elmedina Konakovića u kojima proziva DF, navodeći pri tome da je on ukrao samo 50 hiljada maraka, te da je čudno što je DF reagovao na krađu, koju danas i sam priznaje, a nije reagovao na nabavku respiratora, DF želi istaći sljedeće;

Dobro je da je Konaković konačno priznao da je iz budžeta Kantona Sarajevo ukrao 50 hiljada maraka, premda i dalje laže da je novac dao Medžlisu, nego ga je kao što je poznato dao Muameru Zukorliću i fantomskoj BANU akedemiji koja je bliska njegovoj stranci.

Konaković koji je po vlastitom priznaju lopov traži od DF-a, koji nije u Vladi Federacije, da istražuje lopovluk koji je veći od njegovog.

Mi u DF-u također se slažemo sa Konakovićem kada tvrdi da u FBiH postoje i veći lopovi od njega samog.

Ukoliko Konaković u konačnici stvarno želi dokazati da postoje veći lopovi od njega, neka se obrati nadležnim institucijama koje moraju do kraja da dovedu slučaj netransparentne kupovine respiratora”, saopćeno je iz DF-a.

A na koncu se oglasio i Konaković.

“Nakon smijene Samira Džihića sa funkcije direktora Civilne zaštite KS, na poziciju v. d direktora imenovan je Kemal Cacan. Praksa je da neko iz firme ili ustanove obnaša tu funkciju do izbora novog direktora. Cacan nikakve veze nema sa Narodom i pravdom. Nije član, mislim da nije ni simpatizer. Narod i pravda je formalno predložila magistra zaštite i spšsavanja na to mjesto, a naš kadar nikad nije imenovan zbog promjene vlasti. Došla SDA sa satelitima i odmah postavila svog čovjeka. Najvažnija stvar u cijeloj priči. Maske su nabavljene po odluci Štaba CZ na čijem je čelu ministrica Glamoč, jednoglasno je Štab odabrao ovog dobavljača i naložio Upravi CZ da realizuje nabavku. O izboru dakle nije ni odlučivao Cacan. Dva dana gledam kako SDA pokušava izvrtanjem obje navedene činjenice zapravo reći da smo mi isti kao oni. Nit’ smo isti nit’ ćemo ikad biti. Nit’ je Cacan NiP, nit’ je odabrao dobavljača. Ja sam istina juče htio napisati status, al’ sam vrijeme proveo u pokušaju dešifriranja saopštenja koje mi je uputio DF. Nisam uspio dešifrovati šta su zapravo htjeli kazat’, meni izgleda da u saopštenju fali dio teksta”, kazao je Konaković.

Poznati datumi otvaranja kafića i restorana širom BiH!

Premijer Hrvatske porukom iznenadio građane BiH