Svjedoci udesa u Kraševu kod Tešnja tvrde: “Momci su se trkali pa izazvali nesreću u kojoj je poginuo čovjek”

Crna hronika Događaji Posljednje Vijesti

Momci iz Tešnja su se jučer u ranim jutarnjim satima navodno trkali i tako se dogodila tragična saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba izgubila život. Tako tvrde brojni potreseni svjedoci koji su se javili našem portalu.

Ovu informaciju iz MUP-a ZDK, kada smo ih kontaktirali, nisu ni potvrdili ni demantirali, ali su nam okolnosti udesa objašnjene od nekolicine svjedoka sa lica mjesta.

“Momci su se trkali pa izazvali nesreću u kojoj je poginuo čovjek. I jučer i danas sam pod stresom zbog svega što sam vidjela, Jedva vam pričam sve ovo, ali moram, zbog naše djece”, kazala je vidno uznemirena mještanka Kraševa za bhdijaspora.net.

Mnogi su zbog zvuka koji je nastao od siline udara, mislili da se dogodila eksplozija u nekoj od obližnjih firmi. Kako su nam kazali brojni sagovornici, dva automobila u kojima su se nalazili mladići, su se trkala po magistralnom putu M-4, a onda se nažalost dogodila tragedija. Neki od svjedoka koji su javili našem portalu bili su na putu prema poslu u svojim automobilima.

Nakon nesreće je, kako je bhdijaspora.net saznala, jedna osoba privedena, a istraga je najvjerovatnije još u toku.

S obzirom da se lančani sudar dogodio u blizini nekoliko tržnih centara i Carinskog terminala “DC” Tešanj, snimci sa nadzornih kamera trebali bi pomoći istražiteljima da otkriju tačne uzroke nesreće.

Podsjetimo, u srijedu u 6:05 sati na regionalnom putu Tešanj – Teslić, u mjestu Kraševo dogodio se tragičan udes u kojem su učestvovala tri vozila, Audi, BMW i Jetta.

“Jedna osoba inicijala K. E. (1966.) je smrtno stradala”, potvrdili su iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Leave your vote