in ,

Svjedok iz haške sudnice ispričao što se dogodilo: Evo šta je popio Praljak

Haag danas
Haag danas

Pauza u haškoj sudnici još uvijek traje nakon što je Slobodan Praljak navodno popio otrov nakon izricanja kazne. Član Documente Eugen Jakovčić ispričao je za N1 što se dogodilo u sudnici.

Čekala se hitna pomoć nakon što je Slobodan Praljak navodno popio otrov, a sad se čeka da se napravi pregled, javlja naša reporterka Vanja Kranic.

Eugen Jakovčić iz Documente, koji je u trenutku izricanja presude bio u sudnici, ispričao je što se dogodilo.

“Praljak je nakon što mu je izrečena odnosno potvrđena presuda od 20 godina zatvora rekao da je on ne prihvaća i nakon toga je izvadio tekućinu u nekoj maloj čašici i popio je. Nakon toga su kamere bile ugašene, a u dijelu sudnice u kojem sam bio vidjeli smo da je on sjeo, nije bilo nikakvih fizičkih naznaka da se radi o otrovu. Sudac je tada nastavio s izricanjem presude, a tada su branitelji Praljka izjavili da je popio otrov. Tada su se spustile zavjese i mi u tom dijelu sudnice više nismo mogli vidjeti što se događa u tom dijelu u kojem se nalaze osuđenici i njihovi odvjetnici”, kazao je Jakovčić.

Inače, u međuvremenu je potvrđeno da je Praljak zaista popio otrov, ali još se ne zna da li je životno ugrožen. Mediji prenose da je u kritičnom stanju, ali za tu informaciju nema potvrde.

Pogledajte šta su Bošnjaci poručili Slobodanu Praljku nakon ispijanja otrova

Urnebesne reakcije Bošnjaka nakon što je Praljak popio otrov

Kolinda Grabar Kitarović, Arhiv

Nevjerovatan potez Kolinde Grabar-Kitarović nakon presude u Haagu