Čović lov iza kulisa

Tajni život Dragana Čovića

Kolumna Posljednje

Nijedan političar u Bosni i Hercegovini nema tako veliku podršku svog naroda kao Dragan Čović. On je apsolutni vladar ”hrvatskog dijela BiH” kako to vole reći oni koji i dalje vjeruju da je dio naše zemlje moguće otcijepiti i pripojiti nekom drugom.

Čović je ozbiljan političar i sve što radi, radi s ciljem i taktički. Za razliku od većine drugih, njemu se nikada nijedna riječ neće potkrasti slučajno. Sve on to dobro izvaga, procijeni pa tek onda ”udari u medije”.

A za ono što ipak ne ide da izgovori, postoje neki drugi ”sateliti” koji to rade u njegovo ime. Tu se prije svega može govoriti o do nedavno izvjesnom Mariju Karamatiću, delegatu u Domu naroda Parlamenta BiH.

Ovaj čovjek skromnih intelektualnih mogućnosti je Čovićev satelit broj jedan. Sve što Čović misli, a ne želi javno izgovoriti, izgovoriće njegov potrčko iz Hrvatske seljačke stranke. Ovaj čovjek preko jezika često prevali grozote od kojih se okreće utroba u stomaku svakog normalnog Bosanca i Hercegovca.

Bez konkurencije

No da bi tajni život gospodara ”hrvatskog života i smrti u BiH” bio do kraja realizovan, potrebna je i podrška institucije. Ne, ne samo HDZ-a već i Hrvatskog narodnog sabora koji je Čović formirao kako bi svim svojim maštarijama dao određenu vrstu legitimiteta.

I tako se HNS pojavi uvijek po najosjetljivijim pitanjima u našoj zemlji. Odjednom HNS ima pravo da predlaže rješenja za Izborne zakone i rješava suštinske probleme. I povremeno prijeti, sve češće otvorenom secesijom dijela BiH.

Idu izbori i Čovićev HDZ će biti siguran pobjednik jer praktično nema nikakvu konkurenciju. A s čovićima je naša zemlja nesigurnija nego ikad. Osim ako mu u međuvremenu glave ne dođe neki od krupnih kriminala koje je oplodio. A to bi za ovu državu bilo najbolje rješenje.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Tajni život Dragana Čovića

  1. Da li je uopce bitno šta čovic govori s obzirom da mu je naj bolji prijatelj dodik.sve je s tim rekao.znači borba za nestanak BiH.države u kojoj muslimani predstavljaju respektabilan faktor.postoje idioti u muslimanskom narodu kao i u svim narodima ali mrznja koju dodik i čovic lobiraju je bolesna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.