in ,

TATICE NAŠ, KAŽU DA SI OTIŠAO NA PUT, ČEKAMO TE Djeca se potresnim riječima opraštaju od ubijenog direktora AMSS-a

Današnje novine u Srbiji pune su čitulja i posljednjih pozdrava ubijenom predsjedniku AMSS Mirku Butuliji. Čak 84 čitulje objavljene su u dva dnevna lista, u kojima su se opraštali najbiliži, djeca, supruga, majka, a potom i poslovni partneri i prijatelji.

“Tatice naš, kažu da si otišao na put. Čekat ćemo te da nam doneseš bombone, haljine i patike. I bit ćemo dobri, bit ćeš ponosan na nas. Najbolji đaci, studenti, ljudi. Kakav si i ti bio. Fali nam tvoj zagrljaj, tvoja nježnost, tvoje razumijevanje. Ta praznina bit će dovijeka”, stoji u emotivnom oproštaju djece.
Sličnu čitulju objavila je i supruga Marijana, koja mu je obećala da će čuvati njihovu djecu.

“Najdraži moj, ljubavi iskonska, snago moja, osloncu moj, lave, pitoma i nježna dušo, brižni oče, mužu, naša ljubav je uvijek bila jaka i bit će još jača. Čuvat ću ove naše piliće od svih zala i pričat ću im kakva si ti ljudina bio, čvrst, jak, a za nas nježan, osjećajan, pun ljubavi. Još da ih ojačam i eto me stižem kod tebe da me zagrliš i kažeš da će sve biti dobro. Volim te i voljet ću te do posljednjeg daha svog života”, napisala je neutješna supruga Marijana.

Od ubijenog predsjednika AMSS potresnim riječima oprostila se i njegova majka.

“Mili sine, srećo moja, radosti moja, što sam te imala, rodila, i odgojila u čestitog čovjeka, brižnog i predanog sina, koji si čitavog sebe predao brizi i pažnji svojih roditelja, svoje supruge, svoje djece. Tugo moja beskrajna, što sam te izgubila, pa mučenički postrada od satanske ruke”, napisala je ona, a prenosi Kurir.

OČAJNA GLUMICA Anderson napisala pismo Putinu, preklinje ga da joj ispuni jednu želju!

Nauka potvrdila: Žene moraju da se druže da bi bile zdravije