Teorija zavjere ili gola istina?! Izetbegović je uvjeren: “Vučić nije slučajno pozvao u Beograd samo dvojicu!”

Nakon sastanka sa Kolegija SDA pred predstavnicima medija se pojavio predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović. Kazao je kako odlazak Čampare je mali problem za SDA, a više vremena posvetio je problematizirajući večerašnju večeru u Beogradu.

“Odlaske posmatram već 30 godina i nisam razočaran. Ljudi kad ne ostvare svoje ambicije optuže stranku. Prije par godina smo imali ozbiljniji raskol, tako da je ovo relativno mali problem sa SDA”, izjavio je Izetbegović na pitanje novinara da prokomentariše raskol sa Aljošom Čamparom koji je glavna tema medija.

Nije se nikako razgovaralo o Čampari, nastavio je, već o izborima, Dejtonskom sprazumu, odnosima u regiji, a posebno naglasivši večerašnju večeru u Beogradu na koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao Milorada Dodika i Dragana Čovića.

“Vučić nije pozvao trojicu, već dvojicu, nije to slučajno. Ne bi trebali to da rade Beograd i Zagreb. Bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge”, izjavio je on te kazao kako da je i sam pozvan na sastanak u Beograd, odazvao bi se.

Kazao je kako je u Zagrebu s Plenkovićem osjetio raniju jednostarnu sliku koja je iznošena.

“Da bi se riješile stvari one moraju doći do nekog klimaksa, HDZ preko HNS-a nikad nije imao ovakvu kontrolu preko Domova naroda i pokušat će da vide dokle mogu doći, ali sve će na kraju, kao i obično u BiH, biti riješeno koncenzusom”, rekao je Izetbegović.

On je kazao i da se oko Čamparine pozicije ministra u Vladi FBiH neće biti smjene jer bi time izgubili i trećeg Bošnjaka, ministra u Federalnoj vladi.

“To nećemo raditi”, kazao je Izetbegović.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.