in

Termalnom kamerom otkrili “korona zabavu” na kojoj je bilo 200 ljudi, objekat odmah zatvoren

Policija u Mančesteru je termo kamerama locirala 200 osoba koje su prisustvovale zabavi i pored zabrane okupljanja zbog koronavirusa, a snimak je objavljen na zvaničnoj web stranici policije.

– U subotu, 15. avgusta, policija je u 22:10 sati pozvana da interveniše u jednom dvorištu u jugoistočnoj četvrti Gorton, jer je prijavljeno da je na toj lokaciji u toku zabava, saopšteno je iz policije.

Po dolasku na mjesto događaja policija je iskoristila termo kameru ugrađenu u dronu. Na objavljenom video snimku se može jasno vidjeti koliko je ljudi prisustvovalo zabavi i da se niko nije pridržavao socijalnog disranciranja.

– Incident je neprihvatljiv i nerazumljiv. Drago mi da je sud uvažio naš zahtjev da se produži zatvaranje ovog objekta za 48 sati kako bismo bili sigurni da neće biti ilegalnih velikih okupljanja, kazao je inspektor Džim Adams.

Predsjednik gradskog vijeća Mančestera Najdžel Marfi je za zabavu kazao da predstavlja teško kršenje mjera protiv koronavirusa i istakao da zdravlje mora biti važnije od bilo čega.

Ćamil Duraković snimio novo nacionalističko divljanje u Srebrenici

Samo u Njemačkoj: Predlažu radnu sedmicu od 30 sati