Tešanjski novinar Muhamed Čabrić žestoko napao načelnika Maglaja!

Vijesti

Tešanjski novinar Muhamed Čabrić žestoko je napao načelnika Maglaja, Mirsada Mahmutagića.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

Drage moje Maglajlije, uz iskrene čestitke za Novu godinu, moram vas izvijestiti da je maglajski načelnik g. Mirsad Mahmutagić (SDP BiH) ovih dana službeno izvijestio moju medijsku kuću i širu javnost da je novinar Muhamed Čabrić neprofesionalan u svom radu.

Drage moje Magljalije, vjerovatno je neprofesionalno bilo i to što sam preko Ošava i Misurića gazeći blato i vodu do pasa bio prvi reporter koji je 2014. godine ušao u poplavljeni grad i poslao sliku u svijet o stradanju ovog grada.

Vjerovatno je bilo neprofesionalno dragi moji stanovnici Suljakovića, Donjih Bradića i Alića što sam danonoćno, suosjećajući s vašim stradanjem bio s vama u vašim uništenim naseljima, a potom i na blokadama puteva i protestima ispred općinske zgrade u Maglaju boreći se zajedno s vama da dodjete do svojih prava. Neprofesionano je bilo i sve što smo radili u novošeherskom kraju, Kopicama, Čobama, Domislici, Brezovim Danima gdje smo podržavali građane i pratili aktivnosti investitora da se očuva okoliš i infrastruktura u jeku aktivnosti na otvaranju rudnika uglja.

Vjerujem kako su neprofesionalni bili i prilozi o, recimo Čabrinoj kafani, Studentskom ljetu, na koje prošle godine nisam ni pozvan, a vjerovatno je bila neprofesionalna saradnja sa NVO, JP, Gradskim mješovitim horom, sportskim kolektivima i udruženjima građana…

I vi i ja smatrali smo do sada da je to bilo profesionalno, dok nam načelnik Mahmutagić nije otvorio oči i rekao da nije. A rekao je kada je bilo neminovno progovoriti o nametima na građane i privredu, o stranačkim uhljebljenjima unutar organa uprave i JP, o analizi BFC certifikata i njegove posljedice po poslovni ambijent u Maglaju.

Držao sam se, kao i ranije osnovne misije medija, a ona je da prati, analizira i, u slučaju devijacija koje su sada evidentne, kritizira vlast kako bi bila bolja i učinkovitija. Na, žalost, očito sam u tome ostao sam jer nisam, za razliku od nekih, bio priključen na budžetske izvore niti bilo kakve druge privilegije. I zato sam neprofesionalan, i zato sam, po načelniku Mirsadu Mahmutagiću poznat u ovom kraju po neprofesionalnosti i ne znam čemu još ne. Ja to do sada nisam znao, a vjerujem ni vi. Zahvaljujući g. Mahmutagiću sada to i službeno znamo!

Želim Vam u Novoj godini mnogo zdravlja, sreće i uspjeha.

Vaš neprofersionalni novinar Muhamed Čabrić, s poštovanjem.

Leave your vote