in , ,

Teška saobraćajna nesreća, jedna osoba poginula

Došlo do skretanja auta u desnu stranu, a potom slijetanja van kolovoza i udara u betonski zid

ilustracija

Saobraćajna nesreća se dogodila sinoć u 19:54 sati u ulici Kurta Schorka u sarajevskoj općini Novi Grad.

“Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu, a potom slijetanja van kolovoza i udara u betonski zid putničkog motornog vozila marke ‘VW Golf 4’, reg. oznaka J16-E-654, kojim je upravljao vozač S. A., rođen 1958. godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi na mjestu događaja smrtno je stradao vozač S. A., što je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po palogu tužioca biti izvršena obdukcija.

“Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode”, poručili su iz MUP-a KS.

Poboljšanje saradnje između dijaspore i BiH: Organizirana diskusija s bh. ambasadorima!

Nevjerovatan potez sarajevskog ugostitelja: Sejo Brajlović odlučio je donirati 100.000 KM za kupovinu vakcina za stanovnike Općine Ilidža