in

Teške optužbe Bože Ljubića na račun Bošnjaka: Izveli su entitetski udar!

Ljubić i Čović
Ljubić i Čović

U Mostaru je zasjedalo Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora, a u obraćanju medijima, Božo Ljubić, predsjednik GV HNS-a optužio je pet “bošnjačkih” stranaka za “entitetski udar – piše N1.

“Pokušaj provedbe presude Ustavnog suda glede izmjene Izbornog zakona na entitetskoj razini i u entitetskom parlamentu je čin derogiranja i nepoštovanja Ustavnog suda BiH i Ustava BiH”, kazao je Ljubić.

“Da budem potpuno jesan, stavljajući entitet iznad države, entitetski parlament iznad državnog i entitetski zakon iznad državnog zakona, ovih pet bošnjačkih stranaka su takozvanim Zakonom o izbornim jedinicama izvele entitetski udar na državu i Dejtonski mirovni sporazum”, poručio je.

“Kao dio naše javnosti ste uopoznati, ovaj zakon je došao ili će doći u Dom naroda. Uvjeren sam da ne može proći. To su pitanja od vitalnog interesa, posebno za hrvatski narod. Postavlja se pitanje šta dalje, ovo moramo riješiti. Kako ćemo nakon provedbe izbora formirati vlast”, poručio je Bariša Čolak, član Glavnog vijeća HNS-a.

Podsjećamo, ranije je u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH izglasan Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH.

Njega su predložili SDA, SBB, DF, SDP i Naša stranka.

Halid Bešlić

Halid Bešlić uradio nešto što nije zabilježeno na ovim prostorima!

Bariša Čolak poručio: Bošnjaci to vam neće proći, šta ćete dalje?