Težak sudar teretnih vozila u Karušama kod Tešnja!

Nesreća u Karušama Foto: bhdijsapora.net
Nesreća u Karušama Foto: bhdijsapora.net
Preuzmite android aplikaciju
Preuzmite aplikaciju

Saobraćaj je danas oko 14 sati otežan u mjestu Karuše nakon teške saobraćajne nesreće, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nesreća se desila na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 na cesti između Doboja i Tešnja. Policija je na terenu i vrši uviđaj.

Informacije o eventualno povrijeđenim osobama bit će saopćeno naknadno.
Inače, zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelu 1. mart na autoputu A-1 smjer Zenica jug – Lašva, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad – Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-20 Ustiprača – Goražde, M-18 Semizovac – Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj – Podpaklenik, M-4 Teslić – Karuše, M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Na većini puteva u BiH saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Na planinskim prijevojima skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica – Gornji Brgat i Bosanski Novi – Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.