Tifa konačno stavio tačku na priču o odlasku iz Sarajeva i poručio: Tu ću umrijeti

“Hej, Grbavice, bolna si mi. Izdaleka gledam ulice tvoje, tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve što je moje…”, dio je teksta pjesme koju izvodi Mladen Vojičić Tifa (58) i koja je obilježila jedan period grada Sarajeva i jedan fudbalski klub – Željezničar.

Ekipa “Dnevnog avaza” družila se s ovim izvrsnim rokerom, i to na stadionu Grbavica tokom takmičenja u jedenju vojničkog graha “Military Beans”. I Tifa je pojeo porciju graha, za koji je imao samo riječi hvale.

“Stvarno je prva liga. Fakat sam oduševljen. Posljednji put sam tako dobar grah jeo u vojsci. Ko god je bio u vojsci, a ja sam bio birvaktile, u onoj staroj, pasulj je uvijek bio ono nešto što je broj jedan. Bez obzira na sva moguća jela koja sam u životu konzumirao, pasulj je uvijek ono nešto naše postojano. Ali, treba ga znati napraviti. Naravno da je kuhinja majke uvijek bila najbolja. Neovisno o svemu tome, pasulj je, zaista, odličan, odavno nisam jeo bolji – govori nam Tifa.

Između ostalog, novinar “Avaza” pitao je Tifu o Sarajevu i Beogradu.

Vi ste tu, u Sarajevu, nema ništa od priča da ste se preselili u Beograd?

“Jesam, tu sam. A dobro, neki ljudi pišu sve i svašta, naravno. Ja skoknem do Beograda kad imam posla i vremena. Znam biti tamo često neki određeni period. Ali, u svakom slučaju, moja centralna baza je Sarajevo, grad u kojem sam se rodio i u kojem ću, na kraju krajeva, jednog dana i umrijeti.