Tragični vapaj porodice Michael Ojo-a jer nemaju dovoljno novca za transport njegovog tijela

Globus

Tragična sudbina Michaela Ojo-a, koji je preminuo 7. avgusta od posljedica srčanog udara dok je trenirao u košarkaškoj sali na stadionu Partizana, potresla je košarkaški svijet.

Još tragičnije sada zvuči vapaj porodice košarkaša koja je u Nigeriji i nije u mogućnosti da plati troškove transporta kako bi Ojo mogao da bude sahranjen u Nigeriji u svom rodnom mjestu.

Njegova djevojka iz Amerike Deniz, objavila je na svom profilu na Instagramu obavještenje porodice o neophodnoj pomoći, kako bi se tijelo nigerijskog košarkaša prebacilo u njegovu rodnu zemlju i kako bi mogao da bude sahranjen u krugu porodice.

“Dok se pitanja Ojovih novčanih sredstava ne riješe poslije njegove iznenadne smrti, porodica mora da rješava sve iz svog džepa. Tražimo i cijenimo svaku pomoć koju biste mogli da pružite da nadoknadimo troškove za povratak voljenog sina, brata, i strica u njegov dom u Nigeriji, kako bi mogao da počiva u miru okružen svojom porodicom”, piše u objavi koju je ona podijelila i na svom linku u opisu profila.

I sam Ojo je prije nekoliko godina pričao o siromaštvu svojih roditelja i kako je otišao iz Nigerije u Ameriku na koledž, jer je tamo imao  na koledž, jer je tamo imao obezbjeđenu hranu.

Leave your vote