in

Tuga neviđena: Porodici iz BiH vatra je u petak progutala sve što su imali
Rahman Mehmedović (30) i njegova supruga Raza u požaru koji je prošlog petka oko 17 sati buknuo u njihovoj skromnoj kući u Srnicama Donjim kod Gradačca ostali su bez krova nad glavom.

U požaru, srećom, nije bilo povrijeđenih. Mehmedovići, koji su porijeklom iz Podrinja, smjestili su se kod Rahmanove majke.

– Samo smo ugledali dim pored odžaka, a onda je sve buknulo. Pokušavali smo plamen ugasiti, ali nije išlo. Dugo smo čekali vatrogasce iz Gradačca, a dok su stigli, sve je bilo gotovo. Ja sam uspio zgrabiti ženinu torbicu s dokumentima i to je sve što smo spasili.

Ni kaput nismo uspjeli ogrnuti. Šta da vam kažem, ovo je nesreća – ispričao je Rahman, porijeklom iz Zvornika, koji je u 1995. godine u Srebrenici izgubio oca Mehmedaliju.
Rahman je nezaposlen i svaki dan ide u Posavinu da za dnevnicu bere duhan. Supruga Raza također ne radi i brine se o dvoje male djece.

Žao joj je što je ostala bez kuće, namještaja, posteljine, bez bijele tehnike, ali i dva zamrzivača puna hrane pripremljena za zimu. S druge strane, drago joj je što su građani, saznavši za njihovu nesreću, osjetili da im je neophodna pomoć.

– Ljudi se javljaju sa svih strana. Dovoze i namještaj, nude i drugu pomoć. Prvi se javio jedan poduzetnik iz gračaničkog naselja Pribava i obećao kompletnu krovnu konstrukciju. I načelnik Gradačca bio je na zgarištu.

Obećao je pomoć, ali prije toga će se ekspresno uraditi papiri, jer kuća nije imala građevinsku dozvolu. Hvala dobrim ljudima – kaže uplakana Raza za Dnevni avaz.

Otvoren žiroračun
Svi koji žele pomoći ovoj porodici to mogu uraditi uplatom na žiroračun kod „NLB banke“ iz Tuzle – filijala Gradačac. Otvoren je žiroračun za pomoć porodici Mehmedović – broj: 106889422 na ime Mehmedović Rahman. Informacije o pomoći mogu se dobiti i na telefon O61 534 199.

Tešanjka

Udruženje građana “Civilne žrtve rata” Doboj-Jug organizuje “Marš mira” za Tešanjku

Emir Kusturica građanima RS rekao za koga trebaju glasati na izborima