in

TUGA U BIH Nakon što se dječak utopio u bazenu u Jagodini, roditelji zanijemili od boli…

Poslije vijesti da je u bazenu hotela “Alfa” kod Jagodine u Srbiji pronađen mrtav 14-godišnji R. H. iz Kladnja, u ovom gradiću jučer je zavladala neopisiva tuga.

Još se ne zna tačan uzrok i način na koji je došlo do smrti dječaka, za kojeg u naselju Vitalj svi imaju samo riječi hvale.

Neutješna porodica

Prema pisanju srbijanskih medija, dječak se utopio u bazenu oko 22.30 sati. Nastradali je u Jagodini boravio s grupom djece iz Kladnja. Djeca su se preksinoć kupala u bazenu i, kako tvrdi radnik hotela, on ih je otjerao, jer je poslije 22 sata kupanje zabranjeno. Dječak se, međutim, vratio s drugaricama na bazen i uskočili su u vodu. One su se, navodno, utrkivale koja će prva doplivati do ivice bazena. Kad su se okrenule, njega nije bilo. Dječak je ubrzo pronađen, ali nije davao znake života.

Otac Seid i majka Mevlida nisu imali snage za razgovor, a vijest o smrti njihovog sina saopćio im je Seidov brat Jasmin Hasanović.

– Spavao sam kad sam čuo da neko lupa na vrata. Izađem, vidim policiju. Obavijestili su me i zamolili da to kažem porodici. Dok nisam popio dvije tablete i dobio injekciju, nisam imao snage da im kažem šta se desilo – kroz suze govori dječakov amidža Jasmin Hasanović te dodaje da će se porodica veoma teško oporaviti od ove tragedije.

Kako nam je rekao, još nemaju pouzdanih informacija o tome šta se tačno desilo kobne noći i na koji je način nastupila smrt njegovog bratića.

Prvi dan

– Nadam se da će obdukcija i istraga pokazati tačan uzok smrti. Je li ga neko gurnuo i šta se tačno desilo, ne znamo. Zvao sam tamo. Rekli su mi samo da se sve desilo nešto poslije dva sata poslije ponoći. Neko je tad trebao i morao nadgledati djecu – ističe Hasanović, napominjući da se nekoliko sati prije nesreće čuo s dječakom, koji je, kaže, bio veseo i nasmijan.

Kako javlja Avaz, djeca su se tokom jučerašnjeg dana trebala vratiti u Kladanj, a kad će tijelo dječaka biti prevezeno i kada će biti klanjana dženaza, još se tačno ne zna. Djeca su u Srbiji trebala ostati nekoliko dana, a tragedija se desila prvog dana, nekoliko sati poslije njihovog dolaska.

Uzvratna posjeta

Nastradali dječak u Jagodini je boravio s grupom od četrdesetak dječaka i djevojčica iz Kladnja. Kako nezvanično saznajemo, došli su s Udruženjem “Dječija radost” Kladanj u uzvratnu posjetu djeci iz Jagodine, koja su prošle godine boravila u Kladnju. U prostorijama Udruženja nikoga nismo zatekli, a rečeno nam je da su još u Srbiji.

Halima zavezala muževu ljubavnicu, obrijala joj glavu i žestoko joj se osvetila

Fanovi na nogama: Zdravko Čolić ide na mini turneju po Bosni i Hercegovini!