Tužan prizor ispred kuće majke Jelene Karleuše: Ovdje je godinama živjela sama, tu je i preminula! Vladaju muk i tišina!

Posljednje Vijesti

Majka pjevačice Jelene Karleuše, bivša radio-voditeljka Divna Karleuša, preminula je u 61. godini. Divna je bitku sa opakom bolešću izgubila 3. marta.

Jelena je tu vijest jako teško podnijela, što je bilo za očekivati.
Ekipa novinara iz Srbije zatekla je veoma tužan prizor ispred Divnine kuće – vladaju samo muk i tišina. Komšije su nam otkrile da nisu znale da je Divna bila bolesna, te ih je vijest o smrti iznenadila.

Inače, Divna Karleuša prošla je kroz dug i iscrpljujući period liječenja. Spas od ove opake bolesti, osim u Beogradu, voditeljka je tražila i u nekoliko evropskih država.

Najprije je Divna kompletnu dijagnostiku odradila u Holandiji, da bi prvi ciklus najsavremenijih terapija primila u Danskoj. Posljednje dvije godine liječenje je nastavila u Istanbulu.
– Duško se raspitao i saznao koje klinike su dobre i koji doktori bi mogli da pomognu njegovoj tašti. U zavisnosti od toga koliko se prima ciklusa terapija, u prosjeku to košta između 20.000 i 30.000 eura. Sve to finansirali su Duško i Jelena – kaže naš izvor, dodajući da je voditeljka posljednji put na liječenju bila početkom ove godine.

– U januaru je primila jednu dozu citostatika jer su joj ustanovljene manje metastaze. U Istanbul je s njom tada išla Jelena. Poslije toga, stanje se iskomplikovalo jer se pojavila voda u plućima, a to je sanirano u Beogradu. Od tada je Divni bilo bolje, metastaze su se povukle. Njena iznenadna smrt šok je za sve, jer su vjerovali da je pobijedila bolest – kaže izvor.

Leave your vote