in ,

U BiH je sve moguće! Arkanov Tigar i opasni kriminalac pod zaštitom pravosuđa, niko mu ništa ne može!

Naredbu o obustavi istrage protiv Milakovića donio tužilac Oleg Čavka. U januaru ove godine vraćena i jamčevina u iznosu od 50 hiljada maraka koju je za njega uplatio Predrag Spaić. Milaković bio pratilac Željka Ražnatovića Arkana, a imao veze i sa Miloradom Ulemekom Legijom

Četrnaest godina Tužilaštvo BiH tragalo je za prijedorskim kriminalcem i bivšim Arkanovim praticem Sašom Milakovićem.
I kada se bjegunac, napokon, predao, na scenu je stupio državni tužilac Oleg Čavka. Krajem decembra prošle godine Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o obustavi istrage protiv Saše Milakovića koji se odnedavno zove – Ivan Tomić, piše Žurnal.

„Tužilaštvo BiH je dana 14. 12. 2018. godine dostavilo podnesak broj T20 O KTO 03439 18, kojim je obavijestilo Sud da je donesena Naredba o obustavi istrage protiv lica Ivan Tomić (ranije Saša Milaković) i Milaković Slaviše, te predložilo da se istima ukine mjera zabrane u vidu uplate jemstva i zabrane napuštanja boravišta“, navedeno je u Rješenju Suda BiH kojim je odlučeno da Milakovićima vrati i položena jamčevina u iznosu od 50 hiljada maraka.

BIJEG U SRBIJU
Pritvor Saši Milakoviću i njegovom bratu Slaviši određen je 10. maja 2003. godine. Tada su ,naime, pripadnici SFOR-a uhapsili njihovog oca Milorada Milakovića zbog organizovanog kriminala u vezi sa trgovinom ljudima i prostitucijom u takozvanom slučaju Šervud. Prijedorski kralj prostitucije, kako su prozvali najstarijeg Milakovića, osuđen je na devet godina zatvora, dok su njegovi sinovi i supruga pobjegli u Srbiju. Međutim, u ljeto 2007. godine Milorad Milaković koristi zatvorske pogodnosti i bježi u Srbiju, a ubrzo su mu vlasti RS-a izdali rješenje da je mrtav.

Za njegovim sinovima ostaje na snazi Interpolova potjernica i oni se odlučuju predati u januaru 2017. godine, tek nakon što je njihov slučaj preuzeo državni tužilac Oleg Čavka. No, kako ne bi bili u pritvoru, uplaćena je kaucija na iznos od 50 hiljada maraka.
Prema dokumentaciji koja je u posjedu Žurnala, novac je uplatio Predrag Peđa Spaić sa Pala, povezan sa automafijom, koji je sin još poznatijeg Ratomira Spaića, kriminalca ubijenog u mafijaškom obračunu u Istočnom Sarajevu 2006. godine. Nakon što je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu, novac koji je uplatio Spaić, prebačen je na račun Saše Milakovića, prema kojem je Sud BiH u januaru ove godine ukinuo određenu jamčevinu u iznosu od 50 hiljada maraka.

SAŠA ILI IVAN

Saša Milaković se godinama vezuje za organizovani kriminal. Prema vlastitom priznanju bio je pratilac Željka Ražnatovića Arkana, a ima i zajedničke fotografije sa Miloradom Ulemekom Legijom i drugim pripadnicima Zemunskog klana.

Njegov otac, Milorad, također je bio u vezi sa Zemunskim klanom, a bio je povezan i sa odbjeglim ratnim zločincem – Ljubanom Ećimom. Tokom skrivanja u Srbiji, unatoč Interpolovoj potjernici, u Beogradu je 2014. godine promijenio ime u Ivan Tomić. Nakon što se predao bh. pravosuđu, Milaković u oktobru 2018. godine vadi i bh. dokumente izdate na ime Ivan Tomić. Tada formira i navodnu humanitarnu organizaciju „Narodni sindikat“ iza koje skriva svoje sumnjive poslove.
Prema vlastitom priznanju, angažirao se i na zaštitarskim poslovima preko agencije VIP Security. Upravo zbog toga, u junu prošle godine na svom facebook profilu prijetio je nedavno ubijenom Slaviši Kruniću.

Milaković je povezan i sa grupom United Tribunsi iz Sanskog Mosta, kojom rukovode braća Armin i Nermin Ćulum, koji su protjerani iz Njemačke zbog organiziranog kriminala, a koji su hapšeni zbog sumnje da su povezani sa ubistvom Slaviše Krunića.

VIDEO KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Pogledajte kako se za vrijeme namaza u džamiji u BiH krade obuća…

Kakav je ovo užas! Odgajateljica iz pakla tvrdila da ne tuče djecu, a onda se pojavio snimak koji je frapirao javnost!