in ,

U izolaciji bijelinske bolnice rođena prva beba, majka testirana na koronavirus

“Apelujemo na svijest građana da shvate da samo poštovanjem preporuka i savjeta ljekara, možemo zajedno epidemiološku situaciju držati pod kontrolom.”

U bijeljinskoj bolnici sinoć je 22-godišnjakinja, kojoj je prije dva dana uzet bris zbog sumnje na koronavirus, rodila dječaka.

Prema informacijama iz bolnice, tokom dana će biti poznat rezultat testiranja.

Nakon što se žena javila ljekarima, odmah su preduzete sve medicinske procedure u vanrednim okolnostima.

– Porodilja je odmah smještena u karantin, a potom u operacionu salu koja je adaptirana i opremljena za pacijente sa sumnjom na koronavirus. Tim ljekara bijeljinske bolnice, na čelu sa anesteziologom dr. Sanjom Dabić i ginekologom dr. Milivojem Pelemišem, pristupio je carskom rezu porodilje koji je uspješno završen. Porodilja se osjeća dobro, kao i beba koja je izolovana od majke dok ne stignu rezultati, a uzet je i bris bebe. Spremnost zdravstvenih radnika bolnice, da reaguju u vanrednim okolnostima, još jednom je potvrđena. Svoje zdravlje i opredjeljenje za časno i odgovorno obavljanje posla koji rade, stavili su u službu rađanja novog života i zaštite zdravlja svih građana. Stanje majke i bebe dobro je, a mi im želimo brz oporavak. Javnost ćemo obavijestiti o rezultatima testiranja – kazali su iz bolnice “Sveti vračevi”.

Novorođeni dječak će u bolnici ostati do dolaska nalaza testiranja.

Na području Bijeljine u kućnom karantinu nalazi se 21 osoba i svi su dobrog općeg stanja, dok je pod nadzorom 1.190 osoba.

– Apelujemo na svijest građana da shvate da samo poštovanjem preporuka i savjeta ljekara, možemo zajedno epidemiološku situaciju držati pod kontrolom. Ostanite u svojim kućama! Poštujte preporuke Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina – istakli su iz bolnice.

Ljuti zbog objava zvijezda iz karantina: Sigurno vam je teško u tim vilama!

Šemsudin Mehmedović uputio pismo predsjedniku Piazziu: “BiH se uspješno bori protiv koronavirusa!”