in ,

U Rusiji svaki dan 6.000 novih oboljelih, a Putin tvrdi da je sve pod kontrolom…

Situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa korona u Rusiji je potpuno pod kontrolom i udruženi napori u borbi protiv Kovida-19 provode se na svim nivoima vlasti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

– Svi nivoi vlasti rade po određenom ritmu, organizovano i odgovorno. Situacija je apsolutno pod kontrolom – naglasio je Putin u televizijskom obraćanju naciji povodom Vaskrsa.

Putin je istakao da na ovaj veliki praznik Vaskrs želi da poruči građanima da će sve biti u redu uz pomoć Boga, prenio je TASS.

Putinova tvrdnja pomalo je začuđujuća imajući u vidu da u se Rusiji svaki dan zabilježi preko 6000 novih slučajeva koronavirusa

On je napomenuo da Rusija ima sve neophodne resurse i rezerve da zaštiti narod i podrži privredu u vrijeme pandemije virusa korona.

– Sve mjere za zaštitu ljudskih života i zdravlja, koje podržavaju privredu zahtijevaju dodatne i velike resurse i rezerve. Moramo da ih imamo. Koristimo ih veoma pažljivo, hirurški, u zavisnosti od određene situacije, prevashodno da pomognemo ljudima i njihovim porodicama koji se suočavaju sa teškim situacijama – pojasnio je Putin.

On je naglasio da ruske vlasti aktivno rade u borbi protiv virusa korona.

– Pažljivo analiziramo iskustvo drugih zemalja, sarađujemo sa našim stranim prijateljima i kolegama i razumijemo šta se događa, vidimo rizike i znamo šta treba da se učini u bilo kojoj situaciji i radimo ono što je neophodno – naglasio je Putin.

U Rusiji je prema posljednjim podacima potvrđeno 36.793 slučaja zaraze koronavirusom, a više od 3.000 pacijenata se oporavilo.

Jaka eksploziji danas je potresla kompaniju “Ginex” u Goraždu

Ako ne želite da vam se traperice unište u pranju, obavezno se pridržavajte ovih pravila