Emir Ramić

U Torontu održana akademija povodom 9. januara

Posljednje Vijesti

Glavno izlaganje o devetom januaru u sali Gazi Husrev Bega u Torontu – Danu sjećanja na početak genocida nad Bošnjacia je imao profesor Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Profesor Ramić je između ostalog rekao:

„Entitet Republike Srpske nastao je egalizacijom zločina agresije i genocida, najstrašnijih zločina poslije holokausta u Evropi. Taj entitet je najveći srpski poraz i najveći poraz međunarodne zajednice. Prihvatajući deveti januar za godišnjicu genocidnog entiteta bosanski Srbi su prihvatili nacionalističko, fašističko naslijeđe Miloševića, Karadžića i Mladića i drugih zločinaca.

Svi oni koji danas slave dan Republike Srpske, slave i agresiju i genocid, ubijanja i mučenja u logorima, silovanja, protjerivanja i spaljivanja kuća, vjerskih i privrednih objekata. Republika Srpska nije nastala nekakvim odlukama nekakvih skupština. Ono što oni danas slave je nastalo na kricima i vapajima stotina hiljada žrtava, na kostima ubijene djece, na silovanjima Bošnjakinja, na mučenjima u logorima”, rekao je akademik Ramić.

Kanadski Bošnjaci podsjećaju, da je Bosna i Hercegovina i u najtežim godinama agresije imala dovoljno patriota koji su odbranili njen kontinuitet, suverenitet i teritorijalni integritet, i da su na to uvijek spremni jer im je Bosna i Hercegovina jedina domovina. Istovremeno kanadski Bošnjaci porućuju da nikada neće dozvoliti da se desi da Bošnjaci budu svedeni na ograđen prostor Bosne i Hercegovine, bez svijesti o sebi, bez potrebnog prostora za biološki opstanak, bez bošnjačke historije, kulture, tradicije, duhovnosti, bez bosanskog jezika, saopštio je organizator akademije Bosnian Islamic Association “Gazi Husrev beg”.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.