UBIJENA NA PRAGU KUĆE Jasna je bila lijepa, ugodna i kulturna žena, ali onda je pronađena u lokvi krvi, komšije otkrile šta su čule i vidjele

Posljednje Vijesti

Jasna Matić (41) ubijena je u petak ujutro udarcem tupim predmetom u predjelu glave ispred kuće u kojoj je živjela u Subotici, u Dalmatinskoj ulici, piše Blic. Na mjestu ubistva još uvijek se vide tragovi krvi.

Tijelo žene ležalo je na ulici ispred kuće gdje je živjela kao podstanarka, a komšije kažu da je “bila lijepa, kulturna i mirna žena”.

U policiji kažu da je istraga u toku.

“Još nemamo potencijalnog izvršitelja”, rekli su iz policije.

Komšije sinoć čuli pucanj. Jutros nađena mrtva na ulici

Jasna je najvjerovatnije ubijena nešto prije sedam sati. No komšije kažu kako su sinoć čuli pucanj.

“Strašno je ovo što se dogodilo. Čuli smo pucanj nakon 22 sata i jutros smo, kad smo vidjeli policiju, mislili da je neko pucao u nju. Sinoć kad je puklo mislili smo da neko baca petarde, ali jutros su već forenzičari bili ovdje. U šoku sam i prestravljena”, kaže prva komšinica.

“Bila je lijepa, kulturna, ugodna”

O Jasni je, kaže, imala lijepo mišljenje.

“Radila je u tvornici Pionir, koliko znam. Bila je lijepa, kulturna i ugodna. Živjela je ovdje kao podstanar godinu dana, možda malo više. Ne znam detalje njenog privatnog života, ali koliko čujem imala je jedno dijete i bila je u vanbračnoj zajednici s muškarcem. Ali nikad nisam vidjela ni dijete ni muškarca s njom. Mislim da je sama živjela u kući”, kaže komšinica. Nikada, kaže, nisu čuli ni galamu ni svađu.

Neslužbeno se saznaje da je ubijena tupim dijelom sjekire ili čekićem.

“Kada smo jutros čuli šta se dogodilo, povezali smo ubistvo s pucnjem koji smo sinoć čuli. Pomislili smo da je ubijena kada se vraćala sa posla. Međutim, nije tako, kažu da joj je glava smrskana udarcem nekakvim tupim predmetom”, priča druga komšinica.

Komšija koji je jutros ranije išao na posao nije, kaže, vidio ništa.

“Išao sam u pola 4 jutros na posao. Zvao sam taksi i taksist se baš okrenuo ispred kuće gdje je ona ubijena. Ništa tada nismo vidjeli. Nije bilo nikoga i ničega na ulici. I ja sam čuo pucanj sinoć, mislim oko 21:30”, kaže komšija Nedžmin Saletović.

Leave your vote