Udovica Sinana Sakića objavila jezive slike pokojnog pjevača: On je zlostavljan i ubijen!

Sabina Sakić, udovica pokojnog pjevača Sinana Sakića, oglasila se na društvenim mrežama, a u svom novom otvorenom pismu tvrdi da je njen pokojni suprug zlostavljan u bolnici.
– Nažalost, prinuđena sam da pokažem bar neke od fotografija kako je moj muž zlostavljan u bolnici. Odmah da vam kažem da je to bila Sakićeva želja. Rekao je da ovo nije ni bolnica, ni ludnica, nego logor i da ljudi treba da znaju šta se dešava. Možda neko bude spašen. Ovo su neki od dekubitusa, a ruke su bile pune tečnosti jer sestre nisu pazile. To vam je samo jedan od dokaza da nam za 18 dana nisu dozvolili da ga odvedemo do kupatila i okupamo. Morala sam donijeti kremu i kantarion da masiram i razbijem. Imali smo zakazanu Padovu Nelu Sršljen, Memorijal kliniku Turska, Acibaden Tursku i Zagreb profesora Stipislava Jadrijevića. Adrijević, koji je uputio Sakića u Beograd i obećao mu da će ga on transplantirati. Dakle, to je bio Sakićev izbor. Profesor Stipislav Jadrijević, koji dolazi u Beograd i obučava ljekare za transplantaciju.
Profesor Ćulafić trebao je da pripremi Sakića, ali u toku pripreme je odustao. Zašto, to ni profesoru Jadrijeviću nije bilo jasno. Na insistiranje i molbu Jadrijevića da Sakiću pošalju kardiologa Ćulafića se oglušio. Zašto? Ovim putem molim zadužene u Vladi da istraže zašto je Sakić ubijen? Molim predsjednika Vučića i ministre da istraže Sakićevo ubistvo. Profesorica Radmila Jesić mi je rekla na hodniku da vodim odmah Sakića, jer će ga ubiti. Ko i zašto, ne znam. Ovo nam je teško da iznosimo u javnost, ali mora neko da odgovara. Još gore su se odnosili prema drugim pacijentima. Zato su se zabrinuli, što smo slikali i snimali. Nisam još predala tužbe, te molim predsjednika Vučića da istraži kompletan slučaj. Nikad do sada nismo imali ovakav slučaj. Slučaj ubistva. U ovoj zemlji sam upoznala mnogo časnih i velikih doktora stručnjaka s kojima smo prijatelji 40 godina. Molim novinare da pozovu Klinički centar Tuzla i da ih pitaju imaju li pritužbe na porodicu za mjesec dana Sakićevog boravka na internom, iako smo bili tamo stalno, a pritom smo i snimali i ti snimci su objavljivani. Ovim putem im se zahvaljujem – stoji u pismu Sabine Sakić.


Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.