Udruženje građana “Civilne žrtve rata” Doboj-Jug organizuje “Marš mira” za Tešanjku

Tešanjka
Tešanjka
Udruženje građana “Civilne žrtve rata Doboj-Jug” organizuje “Marš mira” za Tešanjku.

I ove godine UG CŽR Doboj Jug organizuje “Marš mira” koji kreće ispred općine Doboj-Jug u Matuzićima u 15:30h u ponedjeljak (08. 10. 2018. godine) i put se nastavlja magistralnim putem prema Tešanjci gdje će se sudjelovati u polaganju cvijeća na spomen obilježje na Tešanjci.

“Molimo građane općine Doboj Jug kao i građane susjednih općina i sve članove udruženja CŽR da prisustvuju maršu mira i da na ovaj način odamo počast stradalima aviobombardovanja Tešanjke kao i da pružimo utjehu njihovim porodicama.

Svi zainteresovani koji žele da učestvuju u Maršu mira za Tešanjku obavezni su doći ispred općine Doboj-Jug najdalje do 15:30h a za prijavu za učešće pišite u inbox ili nas pozovite na broj telefona: 061-358-111

Oni koji se budu prijavili na vrijeme, dobit će majice sa logom ” I DJECI NAŠE DJECE, da se ne zaboravi, Tešanjka 08.10.1995., također će za sve učesnike biti obezbijeđen sendvič i voda kao i prevoz nazad po završetku marša.
Dragi građani, prijatelji i poznanici izađite sa nama, prošetajte i time odajte počast žrtvama aviobombardovanja na Tešanjci. Hvala”, saopćeno je iz Udruženja građana “Civilne žrtve rata Doboj-Jug”.