Uložio oko 7.000 KM: “Spustio” automobil pa tužio grad jer ne može preko “ležećih policajaca”…

Događaji Zabava

Angažovani su advokati, a odbrana tvrdi kako Fitzgibbon preuveličava stanje stvari te kako su sporni “ležeći policajci” upola niži, odnosno nisu viši od pet centimetara

Christopher Fitzgibbon (23) iz Irske potrošio je 3.500 eura (oko 7.000 KM) na tuning ovjesa, odnosno spuštanje svog Passata, koji je sada na deset centimetara od tla.

Ali uslijedili su problemi Christopher više ne može putovati na posao uobičajenom rutom, preko mjesta Galbaly (u irskom Limericku), jer su u mjestu “ležeći policajci” visoki 15 centimetara.

Kako sada mora voziti okolnom rutom, put na posao duži mu je 48 kilometara. To je 240 kilometara sedmično, 960 kilometara mjesečno, odnosno 11.520 kilometara godišnje.

“Sve zbog ležećih policajaca koji su previsoki za moj auto”, kaže Fitzgibbon i dodaje kako su usporivači saobraćaja dosad na njegovu autu uzrokovali štetu oko 2.200 eura (oko 4.400 KM).

Angažirani su advokati, a odbrana tvrdi kako Fitzgibbon preuveličava stanje stvari te kako su sporni “ležeći policajci” upola niži, odnosno nisu viši od pet centimetara.

“Osjećam se diskriminirano jer vozim modificiran auto – ‘spušten’ auto sa sportskim ovjesom i uskraćuje mi se pravo kretanja ovim putevima”, izjavio je Fitzgibbon.

Leave your vote