in

Umrla tokom online nastave, nije stigla reći studentima gdje živi

Paola De Simone (46) bila je zaražena koronavirusom, a za vrijeme predavanja počela se žaliti kako ima problema s disanjem. Imala je sindrome koronavirusa

Profesorica historije na fakultetu u Buenos Ariesu u Argentini srušila se i preminula u svom domu tokom online nastave, piše Washington Post.

Paola De Simone (46) bila je zaražena koronavirusom, a za vrijeme predavanja počela se žaliti kako ima problema s disanjem. Imala je sindrome koronavirusa.

Njezini studenti tražili su da im kaže kućnu adresu kako bi mogli pozvati hitnu pomoć, ali nije mogla doći do zraka. “Ne mogu” rekla je nekoliko trenutaka prije nego što se srušila.

De Simone je na društvenim mrežama svakodnevno objavljivala bitku koju bračni par vodi s koronavirusom.

– Veoma je komplicirano. Više od četiri sedmice pozitivna sam na virus, a simptomi ne prolaze. Suprug je zbog cijele situacije jako iscrpljen – napisala je.

Jedna od studentica Ana Breccia (23) opisala je zadnje trenutke prije nego što se profesorica srušila.

Sat je započela s time da ima upalu pluća. Vidjeli smo da je u lošijem stanju nego što je bila. U jednom trenutku nije mogla dalje prolaziti kroz prezentaciju niti govoriti. Bilo je strašno – izjavila je studentica.

Preko interneta dogovorila sastanak, pa se šokirala kad je saznala ko je s druge strane: Skandal o kojem bruji svijet!

“STANISLAVA SA DVA NOŽA IZBOLA SUPRUGA”: Svjedočenje komšije koji je pokušao da spriječi ženu da ISKASAPI SUPRUGA