in

Unesite svježine i vedrine u vaš dom: Uredite spavaću sobu bez velikih investicija!

Ako je vaša mala spavaća soba također mjesto na kojem radite, jedete, dopisujete i odmarate onda je savršeno vrijeme da malo unesete svježine i vedrine u vaš dom. Renoviranje ne mora biti skupa investicija, sitnim detaljima možete preurediti svoj dom.

Evo kako to zapravo možete uraditi:

Kupite biljku!

Malo zelenila u vas dom nije na odmet. Posebno u ovim proljetnim danima. Biljka će cjelokupnu estetiku prostorije učiniti puno ljepšom. Osim toga briga o biljki učinit će vas odgovornijom osobom.

Dodajte ogledalo

Ovim ne samo da ćete imati priliku da gledate svoj divni odraz u ogledalu već ćete dobiti i više svjetlosti u prostoriji što je učiniti vizuelno većom.

Objesite sliku na zid

Goli zidovi ugodni su samo za ljude koji vole apsolutni minimalizam. No za sve ostale goli zidovi su pomalo dosadni. Zbog toga na zid vaše sobe objesite veliku sliku. Ukoliko je uramljivanje slika za vas skupa investicija možete se kreativno pozabaviti da ih sami napravite.

Dodajte više svjetla u prostoriju

Luster je sasvim uredu za osvjetljavanje prostorije, no on ne mora biti jedini izvor svjetla. Nabavite stolnu ili podnu lampu. Osim toga i svijeće su izvrsne ukoliko želite da vaša soba bute prava romantična oaza.

Preuredite raspored namještaja

Ukoliko želite promjenu u svojoj sobi jednostavno napravite novi raspored namještaja u sobi.

Stavite novu prostirku

Prostirka daje strukturu prostoru gdje god da je stavite. Osim što što će vam biti mekše i toplije hodati po njoj ona će totalno vizuelno promijeniti prostoriju u kojoj boravite.

Dodajte dekorativne detalje

Na svom noćnom ormariću možete staviti dekorativne detalje poput vaza sa cvijećem, svijećnjake ili knjige. Uvijek je zabavno dodavati ukrasne detalje.

Dosta jastuka

Stolice mogu biti pomalo dosadne, ali ukoliko na nju dodate jastuk s zanimljivim dizajnom gotovo da ćete joj u potpunosti promijeniti izgled. Osim toga jastucima možete dekorisati i svoj krevet.

Držite krevet urednim

Iako možda i nije najkreativniji savjet, svaka soba izgleda puno ljepše ukoliko je krevet uredan. Kada budete lijegali bit će vam ljepše utonuti u san. Stoga kupite novi prekrivač za svoj krevet, ali i posteljinu.

Čistite sobu

Čekati da očistite sobu dok ona bude u potpunom haosu je vrlo loša strategija. Svakog dana odvojite nekoliko minuta za odlaganje odjeće, umjesto da je ostavljate po podu ili na stolicama. Obrišite prašinu i sklanjate sitnice koje ostaju iza vas kako bi vaša soba uvijek bila uredna i čista.

Nakon incidenta u Perzijskom zaljevu Iran oštro odgovorio Trumpu!

U STRAHU Uposlenici OHR-a traže zaštitu države BiH nakon Dodikove izjave